Pimpad Tripp Trapp stol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Woho äntligen ett färdigt projekt!!! Eftersom bygeln är lånad så sydde jag till ett litet fodral för att få det lite mer enhetligt & den lilla käcka lösningen ser väl helt ok ut tycker jag.
 
När ändå symaskinen var framme så startade jag upp med att sy ett spjälsängsskydd. Där bakom babygymmet framför Lillen ligger tyget som ska pryda spjälisen. De flesta skulle vända i dörren om de såg hur vi syr här hemma på hela vardagsrumsgolvet bland leksaker & bebisar, möjligtvis skulle Ernst kunna utbrista något empatiskt i stil med "det är så härligt när man uttnyttjar hela rummets ytor när man skapar" eller " skapandet blir mer äkta i en sån här gemytlig miljö".This is how WE do it here!
 
Världens mest nöjda Lillen sitter i sin barnstol & hejjar på samtidigt som krokodilen i bilen & var bor du lilla råtta ljuder ut i hela lägenheten, PYSSELMYS när det är som bäst.
 
 
Ha en härlig torsdag! Mvh Pysselmysarna
 
 
 
 
 
 

Linnarts fröodling 2013- plan(t)eringsfasen.

BLOMMAN FÖR DAGEN 'Pearly Gates' i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Slingrande/Klättrande hos Impecta Fröhandel (235)
Blomma för dagen.
 
SVARTÖGA 'Susi White with Black Eye' i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Slingrande/Klättrande hos Impecta Fröhandel (483)
Svartöga.
 
BALLONGRANKA i gruppen Ettåriga blomsterväxter / Slingrande/Klättrande hos Impecta Fröhandel (77)
Ballongranka.
 
CHILIPEPPAR 'Fish Pepper' i gruppen Grönsaksväxter / Fruktgrönsaker / Chilipeppar hos Impecta Fröhandel (3408)
Chilipeppar.
 
KLOCKMALVA 'Benary's Giant' i gruppen Krukväxter hos Impecta Fröhandel (10)
Klockmalva.
 
TOMATPAPRIKA 'Alexander' i gruppen Grönsaksväxter / Fruktgrönsaker / Paprika hos Impecta Fröhandel (9420)
Tomatpaprika.
 
PETUNIA F1 'Debonair Black Cherry' i gruppen Nyheter 2013 / Ettåriga Blomsterväxter hos Impecta Fröhandel (368)
Petunia.
 
ÄPPELGURKA 'Lemon' i gruppen Grönsaksväxter / Fruktgrönsaker / Övriga fruktgrönsaker hos Impecta Fröhandel (9808)
Äppelgurka.
 
Här hittar ni de här godbitarna som jag funderar på att bjuda in till  Linnarts fröodling 2013.
 
Jag kommer ju givetvis att odla mina favvosar som spanska flaggan som i år kommer att odlas på frön som jag tog från 2012 års odling. Slingerkrassen kommer i år även den att bestå av frön som plokades av fjolårets krasse. Visst kommer spänningen att vara olidlig här framigenom, kommer de att ta sig? Kommer de bli rangliga? Kommer det ens blomma? Jag är laddad inför årets odlingspyssel & snart är det dags att sticka ner händerna i jorden igen, kan man annat än att ÄLSKAT!
 
På tal om frön slänger in ett boktips såhär på kvällskvisten, den här boken har en massa tips & är en inspiration för alla fröälskare. 
Ulla Hasselmarks fröbokHär hittar ni den.
 
Efter en fullspäckad dag med en 30 minuters uppläxning/dumförklaring i mitt egna hem av en stroppig storstadsnisse/byggherre med mockaskor som fick mig att vilja ha flyttat ifrån den här lägenheten helst redan igår , trevligt & oväntat besök av kollega, bebis/mamma fika med Viggos tjej & en smaskig kladd/kolakaka, pyspunkalagning på en svårhittad bilverkstad i Öxnered, bitringsjakt & veckohandling med en bebis i famnen & en vimsig pappa så tackar jag nu för mig & knoppar in.
 
Ha det & håll ut, bara två dagar kvar till helg!

Vad händer?

 
Nja, inte jättemycket faktiskt. Stolar & pallar är färdigmålade, yes. I väntan på nya soffan så får det mesta här hemma förfalla lite grann, tills vi tar tag i att möblera om NÄR den där soffan dyker upp då.
Vi har inhandlat lite nytt till vårt vardagsrum & det är det jag har att bjuda på så här mellan förkylningar, migrän & tandagnissel.
 
 
Nya tavlan som inhandlades innan jul som ska upp någonstans.
 
 
Nya mattan som var en kärlek vid första ögonkastet, visst är den härlig?
 
 
 
 
De finfina honeycombsen från Mokkasin letar fortfarande efter sin plats här hemma, just nu hänger de i hyllan & väntar på bättre tider.
 
 
Viggos lilla corner börjar också ta form men man måste ju prova sig fram för att få det sådär perfekt som man vill ha det. Vi har i alla fall hängt upp en tavla & en klädhängare så visst går det framåt.....om än lite långsamt. Nepp nu blir det vila då mister migrän dykt upp så idag är vi två slagna hjältar här hemma, en med migrän & en med upcoming tänder som villigt stoppar närmsta tillhygge i munnen för att lindra sin kliande lilla mun.
 
Ha det gött i slasket & rusket.
 
 
 

Pom pom.

 
Här är det full rulle, allt ifrån bebis/mammaaktiviteter till mammaaktiviteter såsom att måla & ha träningsvärk. Gjorde mitt första träningspass i måndags & jag kan sammanfatta dagarna efteråt med orden STEL & SMÄRTA. Men skam den som ger sig, ikväll kör vi på igen. Jag håller fortfarande på & målar, lager efter lager men jag ser ljuset, ETT enda lager kvar nu.
 
En kväll fick jag för mig att prova att vika en pompom av silkespapper, det var lite pilligt men för att vara ett första försök så tycker jag allt att den blev finer.
 
 
 
Sugen? Googla bara på DIY paper pom poms så finns det en miljon beskrivningar.
 
Ha det gött!

Hälsning från målardimman.

 
 
 
 
Happy sunday!

Viggos corner.

 
Vi har ju det lite trångt här hemma & det har väl ingen missat vid det här laget. Imorgon ställs sovrummet inför ännu en utmaning, vi ska klämma in en spjälsäng. Vi har möblerat om i sovrummet X-antal gånger sen Viggo flyttade in. Grejjen är ju att det som ser snyggast ut också oftast är det mest opraktiska, tyvärr. Jag har lagt ner många timmar på att försöka klura ut hur vi ska få det praktiskt men också tjusigt i Viggos corner. En inredningsdetalj som är given är det här tjusiga trädet i Instagramstyle.
 
 
Såhär såg det ut några veckor innan V:s inflytt
 
IV (innan verkligheten)
 
Verkligheten har slagit till..
 
..sängbordet rök snabbt som attan, vaggan ställdes så nära sängen som det bara gick, mobilen monteras av & på varje dag för att kunna använda vaggan så som en vagga ska användas annars blir V attackerad av ilskna barbapappor. Bara opraktiskt & inte ens snyggt från början (lätt att vara efterklok).
 
Nepp Viggos corner behöver en nystart, en uppfräschning helt enkelt & nu när vi snart har varit föräldrar i 5 månader så har vi ju lärt oss den hårda vägen hur vi INTE ska inreda. Stärkt & hoppfull tänker jag att med lite inhandlade inredningsprylar & med Linnarts pysseltassar kan jag kanske få ihop det så att Viggo blir stolt & slipper skämmas för sitt lilla hörn.
 
Ha en bra torsdag, själv ska jag rädda våra elektroniska prylar från två små söta neddregglade & klåfingriga tassar. I detta nu hänger det någon i mobilen över soffan för att kunna häva sig åt höger där en av familjens viktigasta pryl TV-kontrollen ligger & lockar.
 
 
 
 

Finfint paket.

 
En tur till Ica för att hämta ut ett paket & handla mjölk blev till en timmes utflykt. Träffade lillens sjuksköterska från neonatalavdelningen, en arbetskamrat & sen fick jag snicksnacka med de tre personer som försökte lokalisera mitt paket som inte gick att finna. Utflykten slutade dock lyckligt, paketet återfanns & jag fick en lagom & trevlig socialdos.
 
 
 
 
Alltid trevligt med paket speciellt från Mokkasin, men får visa upp innehållet en annan dag då de innehåller små presenter.
 

Här hemma njuter vi av en framtida renovering av inte mindre än TRE rum!!!!
 
Ha en trevlig onsdag Mvh Nöjder
 
 

Påfyllning i leksakshyllan, en virkad traktor.

 
För er som följt bloggen ett tag så är traktorn ingen nyhet. Detta är dock den första traktorn att få stanna hemma hos Linnart & pryda Viggos tillfälliga leksakshylla i vardagsrummet. Detta kanske inte är någon skräll men lillen har inte bara en leksak utan snarare äger han numera en hel leksaksaffär som är utspridd i den redan överbelamrade lägenheten. Jag letar febrilt ÖVERALLT (blocket, andra köp&säljsidor, loppisar mm) efter en stringhylla men har helt gått bet så tips mottages GÄRNA.
 
 
 
Idag när jag kom hem & hade skottat hela gården var jag trött/grinig/hormonstinn, det hela blev inte ett dugg bättre när jag öppnade brevlådan & fick se att en hyreshöjning var på g. ENOUGH is ENOUGH! Nu har vi bott här i över tre år & INGET har gjorts i vår lägenhet sen vi flyttade in. Ja jag vet, varför flyttar vi inte, jo för att det  1. inte finns så många lägenheter här 2. vi letar ju efter hus & palla att flytta en extra gång 3. ja, vi trivs ju rätt bra förutom att lyan är lite nedgången.
 
Vi har själva målat två rum, lagt in ett golv i hallen, bytt knoppar på alla köksluckor/kökslådor & satt på klisterlappar på 90 stycken kakelplattor för att få det någorlunda hemtrevligt & kunna bjuda hem folk. Så jag googlade upp hyresvärdens nummer & ringde & fick ur mig allt som jag var missnöjd med & detta resulterade i att hyresvärden nu tar sig från storstan för att göra en inspektion av skicket i vår lägenhet här i bushen, IMORGON! OMG! Håll tummarna för en uppfräschning!
 
Spänningen stiger, vad kommer vi bli av med, 80-tals plastmattorna? Strukturtapeten i vardagsrummet? det rosa kaklet med ljung på i köket? de vattenskadade köksluckorna i köket? våttapeterna i badrummet, ja ni hörde rätt det är nämligen två olika, 50/50 på varsin halva, det värsta är att de är rätt lika så det tog ett tag innan vi upptäckte det. Frågan är ju vilket årtionde det var poppis att tapetsera sitt badrum i två olika tapeter!?
 
Jag ska väl måla lite jag då, eftersom hela söndagen blev förstörd av ett ovälkommet besök av  Mr.migrän.
 
Ha en bra tisdag!
 
 

Virkad vimpel.

 
Här kommer ett kort & koncist inlägg. Här är den egendesignade vimpeln som jag pysslat med några kvällar. Varför inte pimpa en bokhylla, en barnsäng, en vägg, en tavellist eller något annat passande ställe i hemmet.
 
 
Happy sunday!

Pysselpallen.

 
Jag älskar att ha saker i glasburkar, vissa pysseltilbehör ser verkligen ut som godis & då passar det perfa att ha i en fin glasburk. Glasburkarna har inhandlats från mina släktingars lilla loppmarknad i Jämtland, IKEA & i vanliga mataffärer.
 
Här hemma väntar vi på en massa saker just nu, ny soffa, ny matta, ny spjälsäng, 30 års överraskning för pappa Linnart, lite inredningsprylar jag köpt på nätet, att "måla-färdigt-alla-påbörjade-möbler-inspirationen" ska dyka upp & att adoptivbarnet Hanneteg ska komma på besök i helgen <3 Hej Tålamod!
 
Ha en lovely helg!

Egentid & virkad vimpel.

 
En av de bästa stunderna på dagen är nu, allt är tyst & lugnt. Pappa & lillen sover & jag sitter & bara njuter av lugnet. Lillen är en drömbebis men still en bebis är en bebis som kräver sitt, men det är nu som jag verkligen kan slappna av i vetskapen om att han är i tryggt förvar sovandes i vaggan, övervakad av pappa. Hur mycket jag än må älska att umgås med min lilla familj så är den här stunden ändå guld värd, slötitta på tv & virka en liten vimpel <3
 
 
 
 
.......men det är ju en dag imorgon också så GODNATT.

Påtår.

 
Mitt kakfak & glasburk med virkade cookies gapar tomma för tillfället. Små virkade cookies är den perfekta lilla gå-bort-presenten både till stora & små. Jämsides med allt annat som pågår här hemma så finns det ändå små stunder för virkandet. Kvällarna spenderas i soffan med virknålen i högsta hugg & lillen jollrandes, kan man ha det bättre.... Den senaste påfyllningen kommer här.
 
 
Trevlig kväll!

Bokjakten är avslutad.

 
Ok, för ett år sedan kom jag på att jag ville ha den här boken:
 
Omslagsbild
 
då anade jag knappast att jakten skulle pågå ett år & x-antal timmar googlandes efter ett exemplar. Boken som för övrigt är helt underbar har slutat att ges ut, förstår faktiskt inte varför. Jag har använt den en del på jobbet men hemma också, den är fantastisk med en massa roliga & käcka små planetringstips. Så en dag innan jul så googlade jag i vanlig ordning på titeln & fick en träff, HURRA. Hittade en sida där man kan köpa begagnade böcker där olika antikvariat lägger in annonser typ en traderasida fast med bara böcker ta en kik här. Lyckades dessutom få tag i ett exemplar som är i nyskick trots att den gavs ut 1979, jag behöver kanske inte säga hur nöjd jag var.
 
Här hemma målas det & rensas, imorgon drar vi till tippen för att göra oss av med gammalt skräp & annonser ska läggas ut på tradera för att lätta på platstrycket här hemma. På fredag kommer vårt adoptivbarn (den 29 åriga lilla tjejen jag & pappa Linnart tog hand om när vi läste i Karlstad) så då måste ju hennes rum (aka. gästrummet) vara i tipptopp-skick. Måleriet börjar ta sig nu ska jag snart ge mig i slag med att måla vår Stokke tripp trapp-stol vi fyndade av pappa Linnarts arbetskamrat, men är lite nervig inför det projektet så mycket små hörn & grejjer måste klura ut hur vi ska gå tillväga man vill ju gärna få den perfekt eftersom den ska hänga i ganska många år. Färgen blir givetvis ENAR min nya älskling näst efter washitejpen då...
 
Nepp nu blir det en kaffeladdning innan det är dags att ta tag i hemmet som är en röra utan dess like, saker bara flyttas mellan alla rum. Vi behöver VERKLIGEN ett hus, någon som har ett i bakfickan?

Uppdatering kring uppiffningen av stol & pall.

 
Här kommer en liten sneakpeak på hur pallen (IKEAS klassiska) & stolen (hittad på en köp/säljsida för 40 kr) börjar arta sig. Färgen heter Enar & var precis på pricken den färgen som vi ville ha, plötsligt händer det! Vi har drabbats av stora inredningssjukan här hemma & har tom gått loss på en ny soffa som dyker upp här om några veckor, detta är STORT! Ni vet ju hur länge den gamla har hängt i men är man inredningssjuk så är man.
 
 
 
 
Nå vad tycks? Vårigt & fräscht va? Jag har fått en sällan skådad energi & känner mig nu tre år senare redo att ta tag i gästrummet/förrådet/tvättrummet/skräprummet, lillen verkar köra en motpol han chockar oss alla med att ta tupplurer på över två timmar nuförtiden istället för det tre kvartar utspridda på 14 timmar som han kört ett tag nu. En win/win situation för oss alla skulle jag vilja säga nöjd mamma som hinner fixa/pyssla & pigg bebis är en faboulus kombination. Byrån har också hunnit få sig ett lager färg men den blev vit, man vill ju inte gå hur crazy somhelst menar jag.
 
Ha en härlig söndag!
Själv tar jag mig en paus i soffan med lite HBO-serier & en kopp kaffe, GILLART!

Nytt år & nya projekt.

 
Äntligen hemma & äntligen friska. Vi har haft det toppen på vår Sverigeturné förutom några dagar då vi var däckade av förkylning & feber. Men nog om detta nu är vi hemma med alla våra fina julklappar & med ny energi att ta tag i vårt hem. Nu har vi tagit tag i några renoveringsprojekt som planerades att bli gjorda för ett år sen men bättre sent än aldrig. Vi ska måla om två stolar, två pallar & en byrå. Idag startade vi upp med en av stolarna & byrån. Allt ser vitt ut men det ska in lite färg så småningom vi har bara hunnit med att måla dem med häftgrund än så länge. Här kommer lite bilder från röran här hemma med ouppackade väskor, tvätt & som grädde på moset målade möbeldelar lite här & var. Linnarts casa när det är som härligast & kreativiteten är på topp<3
 
Före påbörjad uppiffning.
 
 
 
I mitten av uppiffning:
 
 
 
Nej. jag vet inte vart det där snygga golvet i form av plastmatta med härligt åttiotalsmönster är inhandlat, tyvärr!
 
Ha en härlig helg & god fortsättning på det nya spännande året!
 
 
 
 

RSS 2.0