Härliga höst & sabla bacill.

Är hemma på schlätta för att laga vår bil som krånglar, tur att Börje bildoktor finns. Vaknade dock imorses med halsont de luxe och ett bankande huvud, tur att jag är hemma hos mami och blir omhändertagen. Jag roar mig med virkning och soffhäng framför tvn.

Nu börjar höstkylan slå till och då passar det bra med ett nytt pannband. Detta har jag virkat i ett tjockt och relativt mjukt ullgarn sam heter Samo och rosetten är virkad av gammalt restgarn.

Mamma har gjort det höstfint på altanen.Skylten är en Linnart design.Nu blir det soffan och vila. Jag ska ladda batterierna för arbetsdagar i Göteborg och i Mellerud för att sedan ha 2 dagars höstlov, LÄNGTAR! Då ska jag frossa i bebisar och härligt sällskap!

Trevlig helg!


Pingvinpyssel.

Jag älskar pingviner och mitt hjärta började genast klappa lite extra när jag såg den här artikeln:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13815798.ab

För den som är sugen på att hjälpa de små stackarna finns mönster här för hur man stickar en pingvintröja:

http://www.skeinz.com/Newsletters/spring2011.html


Rädda pingvinerna!


Utomhuspiff.

Har piffat till utanför dörren, blev helt ok med tanke på att jag gjorde en klassiker- "man tager vad man haver". Idag blir det virkning och eventuellt ska jag ta och sy mig en julgris också. Det är så skönt att det är helg och bara få göra det man vill. Planerna för resten av helgen är som följer, middag ikväll, övningskörning, pyssel och träning. ÄLSKART!Ha en trevlig helg!

Helgpyssel.

Helgen har spenderats i hemmets lugna vrå med undantag för ett besök på Ikea, ÄLSKART!
Jag deppar för att mina blommor på balkongen har 1000 knoppar och är på gång att börja blomma. Dubbelsuck, det är så typiskt att de ska blomma NU när frosten har börjat att hälsa på, så de stackars knopparna kommer tyvärr att ryka. Så nästa år ska jag driva upp mina blommor i det här och hoppas att de blommar när de ska!"Fick" också ett efterlängtat paket från Panduro med diverse prickiga ting. Har köpt en materialsats med en liten julgris är spänd på att se hur otåliga jag tar mig an den beskrivningen, är fullständigt värdelös på att följa mönster.På Ikea kunde jag inte motstå det här randiga tyget och när stormen dök upp idag så byttes övningskörning mot symaskinskörning.Nu blir det soffan och uppladdning inför en hektisk arbetsvecka!

Ha det!

Trattfrossa.

Idag var jag och en arbetskollega ute i den dalsländska skogen för att plocka svamp, trattisar i första hand. Det fanns helt otroligt mycket trattisar, de var överallt. Hade kunnat plocka hur mycket som helst men enough is enough man ska ju ta hand om dem när man kommer hem också.

Svamphimlen runt hörnet. (Extasen över svamptillgången gjorde mig lite darrig på handen)


Nu in i dimman (läs:svampstekos)


Ciao!

RSS 2.0