Present från Natur&kultur.

Igår kom boken som jag fick välja som en liten belöning/plåster på såren efter det missade vingmönstret. Boken var superfin att kika i & det fanns diverse smaskigheter.Nu ska jag förbereda mitt finbesök i form av Jossan & Klara.

Ha en härlig dag i solen (som i alla fall lyser här)

Gungstol

Igår gav vi oss ut i de norrare dalslandsskogarna för att hämta en gunsgtol som jag köpt på blocket utan att ha kikat på den, jag är en riktig risktaker. Vi åkte till vad vi trodde var någons hem och det stämde delvis, mitt ute i skogen hade människan en loppis i massa små olika hus, surprise! Jag blev givetvis överlycklig och gick runt mös. Ännu bättre var att hon hade sänkt priset på gungstolen från 400 till 200, oh happy day. Så nu helt plötsligt fanns det 200 kronor över & då var vi tvugna att åka förbi en handelsträdgård och handla en zinkbricka för de "överblivna" pengarna. Gårdagen var alltså en fyndens dag. Här är vår nya gungstol:Ok, nu gör jag ett nytt försök att reda ut rörorna här hemma.

Ha det!

Virkning & pysslande inför 30 års ferran

Igår gjorde jag färdigt den här puddingen (förutom broderiarbetet då eftersom broderipåsen fortfarande är lost)......sen kikar jag på bilden i boken och ser att det fattas ju något, just det vingarna. Bara det att det inte finns någon beskrivning av hur man gör dem?????? Så idag mailade jag förlaget som gett ut boken "Virkade figurer" & de hade också missat att beskrivningen fattades. Så nu som en belöning för min uppmärksamhet så ska jag få en bok om cupcakes, fick välja mellan några olika böcker men som den handarbetesnörd man är så hade jag redan de andra. Inget ont som inte för något gott med sig.

På lördag går min och Linas 30 års ferra av stapeln och planering pågår för fullt. Gosh vad mycket som ska göras. Vädret tillåter i och för sig inget annat än inomhusaktiviteter så idag pysslade jag ihop ljuslyktor till borden.Nu blir det lite plockning av diverse röror som finns överallt.

So long!

Blomhandling & pelargonkärlek.

Idag efter en lyckad körlektion var jag tvungen att fira med ett inköp av blommor. På torget så såldes det diverse blommor för 20 kronor styck och detta var ett erbjudande som inte gick att motstå. Jag fick dissa det ännu bättre erbjudandet som innebar 10 blommor för 150 kr eftersom jag skulle hänga runt på stan innan bussen gick hem och saknade bärhjälp. Inte för att 5 blommor var sådär värst lättare att släpa runt på men vi tog oss hem efter diverse svettattacker och flyttande mellan händer & axlar. Här står de nu redo att planteras men detta efter att midsommarfirandet gått av stapeln.Under våren har jag och mamma varit runt på en massa olika handelsträdgårdar, bland annat pelargonmuseét på Orust. Förra året så drabbades jag av en pelargonkärlek som bara växer sig starkare och starkare, så under våren har det inköpts diverse sticklingar. Problemet är bara att mitt minne när det gäller vad det är för färg eller sort på sticklingarna är inte det starkaste men idag blev jag mycket nöjd över min förmåga att i alla fall välja bra och vackra sorter. Den här är helt underbar...

Imorgon bär det av mot Lysekil och sen blir det besök hos mina absoluta favoritkillar på lördag.

Ha en trevlig midsommar!

Sommarlov!

I dag jobbade jag min sista arbetsdag och imorgon är den första dagen på ett långt och härligt sommarlov. Jag firade in lovet såhär på balkongen med en glass också givetvis. De blekvita benen bjuder jag på, ser ni hur de riktigt lyser upp bilden....Sen stack jag ner händerna i jorden och planterade lite och sen på kvällen fick jag med min respektive på lite pysslaruppdrag. Vi gjorde som man gjorde förr, man tager vad man haver och ställde upp det på altanen. Snyggt? Njaaa sådär, inget inredningstidningarna skulle jaga oss för men hemtrevligt JAVISST!Nu ska jag ladda inför morgondagens körlektion med lite körkortsteori, life is good!

Ha en trevlig försommar kväll!

Altanpyssel.

Tanken är att även piffa till det på framsidan där vi har vår altan/trädäck. Är alltid skugga där men kan vara gött om det blir en het sommar. I helgen var vi på Granit och Ikea och investerade i nya krukor och en zinkhylla att ha blommor i. Längtar efter att få pyssla och plantera i ordning på både balkong och altan.

Nu blir det slappande så man orkar med den sista arbetsdagen på ett tag....


Virkat lejon.

Grrr...jag hittar inte min lilla påse med mina broderigrejjer. Suck, jag som var sugen på att få den här lilla godingen färdig men får bjuda på honom faceoff. För några veckor sedan så köpte jag en virkbok med en massa olika djur och figurer, den är helt underbar. Efter imorgon har jag hela sommarlovet på mig att virka och pyssla med allt som jag vill. Lyxigt de luxe.


I <3 mina växter.

Varje gång jag sticker ut min nos på balkongen så sprider sig en värme i hela kroppen & när jag sitter i vardagsrummet & kikar i fönstret på alla mina precious blommor känner jag mig helt lycklig. Med risk för att skapa ett skrytinlägg så är det nog en känsla av stolthet som också sprider sig i kroppen. För några veckor sedan så bjöds vi ju på en försmak av sommaren och det var helt underbart att komma hem efter en stressig dag och bara andas ut på balkongen i vilande läge eller att ställa sig vid planteringsbordet, ÄLSKART!

Balkongen är inte i sitt esse just nu eftersom det har regnat hela helgen så har jag fått rädda mina precious från fuktskador men det böjar arta sig. Sen har vi ju vår framsida med den stora träterassen och vi letar, letar, letar & letar efter en gammal soffa att ha där men den perfekta soffan is nowhere to be found. Vi får leta vidare men så länge får den fyllas med växter så alla grannar kan se vilken trädgårdsmästare jag är;)

Bjussar på lite kort tagna med min mobil som har den smutsigaset linsen i hela Dalsland men har man bullat upp sig i perfekt ställning i soffan finns det ingen anledning att inte kunna bjuda på lite dimmiga bilder.

Ha en härlig vecka! Jag har öppet hus, skolavslutning & andra saker på gång i veckan. Nu är det endast 7 arbetsdagar kvar tills mitt efterlängtade och inarbetade sommarlov startar, HURRA!

Ha det!

Virkade cookies 2.

För några månader sen så tog jag på mig en beställning av dammsugare och en tårtbit. Har varit så mycket ett tag med alla växter, jobbet, livet osv men för några helger sen tog jag tag i mig själv & virkade dem. NU har virksuget återvänt, har haft en svacka sedan all hetsvirkning innan jul. Blev ganska nöjd men fick med nya virkbeskrivningar och det är alltid klurigt att göra något för första gången. Kanske inte borde skriva det här men det blev en del freestyling à la Linnart, men resultatet blev ju hyfsat i alla fall.


RSS 2.0