Lite odling, lite bakning & lite kalas.

Hola!

Förr förra veckan var vi på besök på schlätta & hälsade på våra familjer. Vi passade på att fira mamsi som fyllde år. Vi köpte ett i mitt tycke superfint växthus med olika små sticklingar som mamma kan ta hand om under våren. Det blev pelargoner och några olika sorters fuchsior.

Hittade lite ego-grejjer hemma hos mamsi ocksåI fredags när jag kom hem så var peppen på en hög nivå, solen sken, fin besök i helgen och en vecka av härlig ledighet framför mig. Så omplantering på hög nivå bedrevs hela eftermiddagen.

Växthuset var en fantastisk investering. Nu är det som skulle omskolas gjort och nya frön har planterats. När jag ändå var i farten planterade jag om diverse blommor som behövde större krukor och ny jord. Man får passa på när man är i flow & ändå har jordat ner hele köket.

Vi hade ju som sagt finbesök från Växjö i helgen, Stenis med familj. Vädret var vidrigt så det blev inomhushäng och mys. Jag bakade årets första semlor & de blev helt ok.Nu ska jag bara njuta av min ledighet och göra det som faller mig in. Lovely!

Fortsatt trevlig helg på er.


Gardinfrossa & odlingsupdate.

Helgen har passerat och den har varit underbar med varierat innehåll, shopping, räkfrossa, odlingsbestyr och idag förvandlades vardagsrummet till en gardinfabrik. Mamma och jag lyckades sy dessa genom att slå ihop våra kloka hjärnor och flinka fingrar. Jag är mycket nöjd!Trots temperatur mellan -15 & -25 så frodas det i växthuset, HURRA!Nu blir det soffläge och uppladdning inför en ny arbetsvecka.

Ha det!

Jag lever & frodas.

Nu är jag tillbaks med nya tag! Efter allt hetsvirkande för att få färdigt alla julklappar i tid så behövde jag och virkningen en paus. Men nu är jag lite sugen igen så i veckan fick jag en beställning på några grejjer så nu är jag fit for fight igen. Det suger i pysseltarmen igen, HURRA!

Årets fröer är beställda och nedstoppade i jorden.
Jag är SPÄND på mitt nya växthus som är både snyggt och förhoppningsvis fantastiskt för mina plantor att vistas i. Förra årets misslyckande med vissa växter känns fortfarande som igår, hur några av växterna började blomma i september/oktober samtidigt som frosten kom, dubbelsuck! Men i år börjar jag odla lite tidigare och hoppas på blomning innan höst.

Vår kamera är ingen höjdare och det blir inte bättre när man ska fota med ett glas emellan. Årets plantor består av 3 olika pelargoner, jalapeno, klockmalva, spanska flaggan <3 & månvinda. Nu väntar jag med spänning och kikar in i växthuset varje dag för att få se lite liv därinne.

Nu ska jag fortsätta och njuta av veckans allra bästa dag, Härliga fredag!
Imorgon kommer mami hit och då blir det räkor, mys och gardinsömmnad.

Ha en trevlig helg allesammans.

RSS 2.0