Pumpkinfabriken.

 
I dag på självaste halloween är det ryssväder med ösregn, så inomhusaktiviteter, CHECK! Igår var jag på pumpajakt & det nog några affärer innan jag hittade de perfekta pumporna. Alltså halloween är mest min grej på jobbet för att kidsen älskar allt som är ruskigt & otäckt. Men pumpagrejjen tycker jag är mysig & har de senaste åren gjort mig en pumpa såhär på höstkanten/halloween.Har liksom aldrig riktigt fattat när det är halloween känns som att det har varit lite oklart så mitt pumpapysslande har pinsamt nog alltid gjorts på fel dagar men har med åren lärt mig att det är idag som är dagen. Man lär sig med åren...
 
Så här går det till när vi gör halloween pumpor här hemma, vi är ju trots allt två här hemma. Lillen är en exemplarisk pysselbebis de luxe, alltså han sitter i babysittern & gurglar, pratar lite & ser på när jag far runt här hemma. När han tröttnar på detta så kör han ett pass i babygymmet & snackar lite med tummen & hans kompisar. Efter de här ansträngande aktiviteterna så tar han sig en tupplur varhelst han befinner sig i vetskap om att hans mamma flyttar honom till skönare marker efter en stund för fortsatt tupplurande.
 
 
 
 
 
 
 
 
Känner mig väldigt nöjder över dagens pyssel. Nu ska jag fira mitt dagsverke med en latte & fundera på om jag ska våga trotsa ryssvädret för att hämta ut ett par brallor jag shoppat på nätet, eller om jag ska skicka papa Linnart när han slutat jobbet!?
 
Ha en hemsk & ruskig halloween, moahahahahahaha.....
 
 
 

Många tassar små.

 
Varje månad (ja de senaste två då) så försöker vi göra fotavtryck av lillens fötter. Det är ju så fint & små bebisfötter är bland det vackraste som finns i hela världen. Men få kanske vet vilket projekt som ligger bakom de här fotavtrycken. Här hemma görs dem på skötbordet som är en av lillens favoritplatser & det krävs diverse skyddskläder för att inte få svart vattenfärg ÖVERALLT. Så på med förkläden, rada upp allt på toalettlocket och vi tar varsitt grepp om lillens fotleder, samtidigt som det ska fram med papper, penseln ska dras i färgen, pappret ska ligga kvar på skötbordet & lillen ska inte sprattla ner allt från skötbordet. Sen ska vi samtidigt trycka ner de här små kladdiga fötter på papper bredvid varandra i samma ögonblick utan att tappa greppet så det istället för tryck blir ett streck som att lillen skulle måla med fotfärg. Sen ska fötterna lyftas upp utan att kladda ner oss, skötbord & matta. Av kanske 12 tryck är vi glada om ett är någorlunda ok och att det inte ser ut som att lillen har antingen 15 tår eller inga överhuvudtaget. Som belöning får lillen sedan hoppa i badbaljan som är en av hans topp 5 aktiviteter. Svetten lackar här hemma under tassavtrycksmomentet men visst är det värt det när man får se de små tassarna på väggen <3
 
 
 
Premiär tassavtrycken som pryder väggen här hemma
 
 
 
Trots idogt skrubbande finns spåren av gårdagens pyssel kvar på huvudpersonen
 
 
Nu ska jag dra en Stenis lunch (en lunch bestående av smörgås) Sen ska jag dra på mig träningskläderna för en powerwalk i solsken trodde jag men det verkar bli i ryssvädret som återigen dragit in över landet. Måste ju köpa en pumpa också & piffa till är ju halloween imorgon. På jobbet ordnande vi alltid en pysseldag med avslutande maskerad i halloweens tecken & det var så mysigt. Måste se om jag har några kort från allt fint pyssel vi gjorde, återkommer kring detta.
 
Ha en najs tisdag!
 
 

Kalas & paket

 
 
Ett annat pyssel som jag lite glömmer att blogga om är att göra fina & roliga paket. I fredags passade vi på att ha lite kalas för Viggo inte varje dag man blir 2 månader & dessutom på en fredag så vi firade loss. Här kommer lite bilder på kalas, paket & annat som hör födelsedagar till....vissa kort är tagna med mobilen så därav skämskvalitén på dem.
 
Här är foton från i fredags & vårt kalasande...
 
 
 
 
Förra årets tema på våra julklappar antar att man kan säga att det var ett bokstavstema i färgerna rött, rosa & vitt (man måste ju ha ett tema)
 
 
 
 
Det här fina paketet har min lillebror gjort, duktiga brorsan! I helgen kommer han dessutom på ett mycket efterlängtat besök.
 
 
 
Här är ett litet födelsedagskort som jag gjorde i våras. Jag tycker ju om att rita men framförallt texta i olika stilar. Men jag känner att man inte riktigt hinner med allt man vill göra men förra veckan så köpte jag den här & blev inspirerad de luxe.
 
 
 
I somras så ingahndlade jag såna här fina stämplar på Granit men de är inte lätta att använda, tycker att det är lite svårt att få det snyggt men här är mitt första tappra försök att använda dem.
 
 
 
Nepp nu får det vara nog med slappande i soffan, mitt sällskap här hemma har sovit & sover fortfarande vilket betyder att jag borde se till att få lite saker gjorda här hemma.
 
Hoppas att ni har det bra i snöstormar, höststormar & höstmörker!
 
 
 
 
 

25 oktober & efterlängtat paket.

 
I dag kom ett efterlängtat paket från panduro, nu ska vi ge oss i lag med scrapbooking för att fixa lillens fotoalbum. I helgen kommer mormor & det har utlovats pysseltid får väl se hur det blir med det man vill ju gärna hinna umgås lite också. Bara albumet är färdigt lagom till lillen ska få egna barn så är jag nöjd.
 
 
Här är förresten de roliga bokstavslyktorna som jag beställde för längesen. Tycker att de är väldigt käcka eftersom man kan ändra de lite som man vill. Jag beställde några olika kombinationer så nu är det bara kreativiteten som sätter gränserna. De är gjorda i papper som är nedbrytbara & dessutom brandsäkra, riktiga kap måste jag säga. 
 
 
 
Imorgon är det en händelserik dag här då mamma (som dessutom ska förgylla hela vår helg) & svärisarna kommer hit på kalas. Det ska bakas & fixas men eftersom vi har tagit helg här hemma så kan vi göra det i den härliga snigeltakten.
 
Ha en härlig helg!

At Linnarts.

 
 
Idag har jag inte hunnit pyssla något än, det har varit full rulle & sover man till 11.30 så hinner man inte med så mycket heller. Förra veckan grejjade vi med vår tavelvägg, som vi hade stora planer för när vi började att sätta upp tavlor där för 3 år sedan men tavelväggshysterin har legat på is ett tag. Vi har liksom dragit oss för att fortsätta att sätta upp tavlor eftersom det är sjukt pilligt & man måste vara noggrann, dessa egenskaper finns väl men det handlar om att vara i rätt mood när man gört. Vi var ambitiösa där för 3 år sedan & satte upp de första tavlorna så att de allihop bildade en rektangel. Nu var det dags för en uppfräschning, det har ju trots allt hänt en del de senaste 3 åren & nya bilder skulle upp. Noggranheten struntade vi i & bestämde oss för att tavlor som sitter lite huller om buller är helt klart rätt 2012-2013. Sen så fotade jag loss i hela lägenheten så välkommen till vårt röriga & icke stilrena men hemtrevliga hem..... (varnar känsliga läsare, det kan dyka upp en & annan dammtuss på bilderna)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det eventuellt lite virkning här & en latte om min man kan göra en åt mig. Jag har intagit soffläge & det är jag värd efter en härlig 1.30 min promenad i regnet med trevligt sällskap. Har också börjat fila på en tavla till lillen som jag är lite sugen på att grejja med & såklart har jag ju 1000 andra grejjer som jag vill eller har startat upp men var sak har sin tid....
 
Ha en härlig afton!
 

Ge mig ett V, ge mig ett I....

 
 
Hallå där!

Förra veckan hittade jag en massa roliga virkmönster som man kunde köpa online & få till sin mail några timmar senare. Givetvis blev det något fel första gången så jag fick allt annat utom det som jag hade beställt men efter några mail fram & tillbaks så var det uppklarat. Jag gick loss ordentligt & sitter numera inne på mönster för att virka, siffror, bokstäver, frukter, hjärtan, bitringar & de andra "extra" mönstrena som tyvärr inte riktigt var min stil men gratis är gott eller hur!? Jag började i helgen peppad som bara den men blev givetvis sjuk så virkpeppen byttes ut mot bli frisk pepp, alltså vilande i soffan & mys med lillen vars leende kan få en att glömma alla krämpor & smärtor i världen <3.
Här har ni i alla fall det som hanns med på den första virkpepp-vågen:
 
 
Ha det gött mina vänner!

Höstgrönska.

Nu när vi har städat bort alla blommor på framsidan som frosten tagit kål på så ser altanen trist ut. Några frostbitna blomster som ej är undanröjda, sommarmöbler & två barnvagnschassin är det som pryder vår ingång just nu. Så under fredagens städ/handlingshets så hoppade jag in på en blomster affär för att såklart bli grymt besviken, inget jag ville ha fanns men det fanns ingen tid att bryta ihop utan jag plockade ihop ett b-lag istället. Såhär blev det (30 minuter innan helgens gäster anlände kastades detta ihop) jag är faktiskt nöjd med tanke på hur det såg ut innan & att jag fick köra på B-laget. Vill bara skryta lite om pumporna, de är hemmaodlade.
 
 
 
 
Ha en slapp söndag, det har vi!
 

Virkad äppleburk.

Idag har vädret i vanlig ordning varit bedrövligt, regn, blåst osv....höst med andra ord. Vi är piggare men min soffkompis har haft lite svårt att komma till ro så mellan virkningen har det bytts nedspydda paltor, sjungits, vaggats & hållt i den där nappen som ständigt ramlar ut. Men det har ändå varit en mysig dag i myskläder med tända ljus & alla de sämsta såpor & realityshower ni kan tänka er igång på tvn. Hittade det roliga mönstret här  blandat med en massa andra roliga pyssel av diverse sort & här finns det människor som sprudlar av en sällan skådad kreativitet. Här är i alla fall mitt äpple (bildkvaliten är väl sådär men ska man iväg & storhandla & dessutom saknar tålamod så får det duga).
 
 
I helgen får vi besök & Linnarts vill såklart visa upp sig från sin bästa sida så de närmsta timmarna och morgondagen kommer att ägnas åt städning, storhandling & piffning av ett hem i förfall. Skulle vilja göra klart pingvinen men jag känner på mig att virka inte kommer att vara första prioritet utan mer kommer hamna på plats 10 på "to-do-list". Om inte gästerna vill sova i flera veckors tvätt, sittdelar till en vagn, leksaker, viktiga papper, ja vad finns det inte att sova på i det där gäst/kontor/tvättrum/förrådsrummet.
 
Ha en härlig helg, det ska i alla fall jag ha!
 

Virkad babybjörn/ mössa med öron.

Idag damp det ner en gravidtidning i brevlådan, lite försent kan man ju tycka. I den fanns det en massa bra tips (om man är gravid då vill säga) men en sak som jag faktiskt kunde använda var mönstret på den här (modellen är dock lite gnällig/förkyld & inte så sugen på att modella) Jag var bara tvungen att impulsivt som vanligt lägga allt annat åt sidan & virka den.
 
 
 
Nu en välbehövlig köpp.
 
So long!
 
 

Virkad pingvin & virkade hjärtan.

Här kommer några bilder på det som virkas just nu hemma hos Linnarts. Jag har också fått en beställning på lite godsaker, känns kul. Jag väntar med spänning på ett paket från Panduro med lite olika papper & grejjer till lillens fotoalbum. Blev helt inspirerad av Helen hon gjorde ett sånt fint kort till Viggo. Snäll som hon är så har hon erbjudit mig att få låna en papperstans så jag kan göra fina bokstäver till albumet. 
 
 
 
 
Ha en bra tisdag! Här tänder vi ljus & kryper upp i soffan & intar höstmysmood!
 
 

Virkade smaskigheter.

I lördags var vi bortbjudna till några vänner & då lilltjejen i familjen fått ett nytt leksakskök så passade jag på att ge bort några virkade kakor. Försökte mig på någon slags gift wrapping men det visade sig inte vara min starkaste sida men när man väl klistrat ihop presentpåsen så är det bara att gilla läget.
 
 
Presenten var uppskattad & det är det bästa som finns att ge bort saker som går hem, ÄLSKART. Idag har det varit kasst väder & förkylt här hemma så det har blivit en del virkning, håller på med lite av varje...en pingvin, några hjärtan & en traktor.
 
Nu blir det te & fotbollskväll tydligen....
 
 

Virkad vinnarvimpel.

 
Homme Linnart har en tävling med sina homies varje lördag som går ut på att få de magiska 13 rätt på stryktipset. De har en liga & nu är det snart slut på omgång ett & en vinnare ska koras om 2 veckor. Jag har fått äran att tillverka priset.
 
 
 
Här är det skitväder så vi virkar, bakar kärleksmums & myser för att ladda batterierna inför en ny vecka.
 
Ha en härlig söndag!

Pysselhögen & lite annat gött.

Gosh vart tar tiden vägen!? Hinner ju tamejtusan ingenting, här hemma ser det ut som sju svåra år & pysslandet lyser med sin frånvaro. Igår infann sig känslan av nöjdhet då jag lyckades rama in 1 foto på lillen & ett fotavtryck av hans små fossingar.....är väl ungefär det pysslet som gjorts de senaste fem veckorna.
 
Här är högen av det pyssel som i alla fall planeras att göras inom någon slags framtid (blandat med lite annat som jag inte han plocka bort inför mitt hetsbloggande)
 
 
Som ni vet så idkas det en del nätshopping hemma hos oss eftersom vi har valt att bo så långt bort vi bara kan från affärer. I början av veckan så köpte jag de här käcka & roliga små bokstavslyktorna som jag inhandlade i lite olika konstellationer. Ikväll när mörkret faller & vi tar helg här hemma så ska de allt invigas.
 
 
 
Jag hittade också den här fiffiga uppfinningen, reflextråd som man kan virka in i vantar eller mössor. Får väl i och för sig se när virklusten kommer tillbaks efter all hetsvirkning i väntan på lillen. Men virklusten är en lurig en & man vet aldrig när den smyger sig på och då kommer jag att stå redo med reflextråden i högsta hugg.
 
 
Nu ska jag ta mig en kopp & njuta av min mammaledighet hemma i vårt röriga men ack så hemtrevliga hem.
 
Ha en härlig helg <3
 
 
 
 

RSS 2.0