En julgris & två paket.

 
 
Livet blir inte alltid som man tänkt sig, planerna på att baka saffranssemlor, julgodis & julpyssla har liksom lagts på is. Veckan började med att herrarna här hemma var förkylda sen som ett brev på posten fick jag besök av mr. magsjuka. Så nu sitter jag här piggare men mör i soffan med en trött liten herre sovandes bredvid mig & den andra herren sovandes i sängen. Inte en enda julpryl är framplockad & endast två paket är inslagna, men strunt samma. Imorgon packar vi in oss & klapparna i bilen för att åka hem till mamma där det tydligen finns hemmagjorda köttbullar, färdiginslagna paket, är nystädat & det finns en julgran. Vårt hem får vi ta tag i nästa år helt enkelt.
 
två paket & vår lilla fina julgris.
 
 
Här ligger det stackars julpysslet lyckligt ovetandes om att det imorgon kommer slängas undan i en garderob & julklapparna får åka "nakna" till schlätta, det är ju trots allt flera dagar kvar tills de ska vara påklädda.
 
 
Ikväll blir det soffan, love actually & två stora julkorgar med diverse smaskigheter varvat med lite tvättande. Längtar tills imorgon då vi har knökat in oss i bilen, allt packat & vi är på väg hem till älskade schlätta <3 
 
Over and out från råtthålet!
 

Julposthängare DIY.

 
Nu börjar julkorten trilla in & vart ska de ta vägen? Vårt kylskåp samt frys är överbelamrad med diverse viktigheter & oviktigheter, så där har jag ingen lust att börja gallra. Ne ta en gammal schleten garderob istället & fäst ett fint snöre av något slag, klä in några klädnypor med washitejp & voila du har en julposthängare.
 
 
 
Inga konstigheter där va!?
 
Ha en härlig kväll!
 
 

Äntligen på väg.

 
 
Gissa vad det här är?
 
 
Yes julkort/tackkort färdiga att shippas iväg. Istället för kuvert så paketerade vi in dem som små paket i presentpapper & jag gjorde en julgris som adressetikett, blev väl ganska bra va!?
 
Såhär blev de olika korten
 
 
De här är gjorda av papper från ett papperskit från Panduro, tror det hette retro-någonting.
 
 
 
Till de här åkte den älskade washin fram.
 
Nu är det jag som kastar mig i soffan med ett glas julmust i högsta hugg & lite desperata hemmafruar på tvn, slapperi slappera .
 
So long!
 
 

Bloglovin.

Följ min blogg med Bloglovin

Virkad spritkorg.

 
En av julklapparna var en korg som jag virkat med virknål 12 & det härliga trikågarnet hooked zpaghetti som innehöll vin, whiskey & öl. Grejjen var att vi hade köpt såna där roliga böcker för varje alkoholsort där man själv skriver i sort,pris & smak mm. Jag lyckades där någonstans mellan julmat, lek, paketöppning, tårtbakning, glöggdrickande, amning, blöjbyten att ta ett foto på vår finfina present til svärisarna.
 
 
För att ni ska se att jag talar sanning om helgen så specificerade jag fotot med både tid & datum...NOT!! Av kanske 40 foton som togs i helgen så lyckades jag med konststycket att pilla på någon slags inställning på bara det här kortet, stressad !? Svar: JAAAA, kortet på kameran var fullt & vi skulle ha paketöppning PANIKEN slog till & jag raderade kort ungefär samtidigt som jag fotade....
 
Denna härliga måndag så jobbar vi lite med våra vid det här laget berömda tackkort som nu även har kombinerats med att bli ett julkort/tackkort, man får inte vara dum.
 
Ha det!
 

Tvååringen.

 
 
Imorgon packar vi & några paket in oss i bilen, mot schlätta. Familjehelg de luxe kan man säga lillen får träffa kusiner, farmor & farfar, mormor & morfar, faster osv. Så idag efter en mycket trevlig fika hemma hos en arbetskamrat så har det tillverkats kort & slagits in paket görs fortfarande men en bloggpaus var på sin plats.
 
 
 
 
Ha en trevlig & härlig tredje adventshelg!

Det är utsidan som räknas.

 
 
Idag slängde jag ihop lite snabbkola & lyckades väldigt bra om jag nu får skryta lite den blev seg & go. Snabbkola är ju inte det mest fancy julgodiset MEN då får man hotta upp den lite....& varför inte använda den älskade washitejpen.
 
 
 
Häpp!! Här är den, se vad lite bakplåtspapper & washi kan pigga upp en schleten gammal snabbkola.
 
Idag har vi varit på julavslutning på babyrytmiken & träffat en massa små söta bebisar i tomteoutfits som sjöng, dansade & spelade maraccas. Pepparkaksgubbs-outfiten som lillen bar har ju varit lite i blåsväder det senaste men sicket trams, sa jag & min lilla pepparkaksgubbe & dansade loss kring julgranen. Nu tar vi en glögg på det & sjunker ner i soffan!
 
Ha det!
 
 
 
 

Virkat värre..

 
 
Helgen är snart slut & vi har inte gjort många knop tänkte jag först men när jag såg virkhögen så insåg jag att jag gjort många knop på virkfronten.
 
 
Ormen som är virkad av garnrester åkte fram, perfekt att virka på emellanåt. Bara att virka på & inte behöver man räkna eller tänka utan det är bara att tuta & köra på, GILLART!
 
 
Till provsmakaren här hemma en egendesignad bitring men jag vet ju redan att den som alla andra nappar & bitleksaker vi försöker få honom att smaska på slår sig dåligt gentemot fingrar, handdukar, lakan och soffor osv. Men det sista som lämnar människan är ju hoppet så varför inte göra ett försök...
 
Har lite andra grejjer som virkats i helgen men jag är så kass på att fotografera så då rann tålamodsburken över & jag struntade i det helt enkelt. Tålamodsburken var redan fylld till bredden då jag spenderade hela eftermiddagen vid datorn för att beställa foton & jag kan ju säga såhär att det var ingen rolig historia men men till slut så fick jag iväg min beställning så nu ska jag slappa i soffan med min sovande slappa-i-soffan-kompis <3
 
Ha en bra andra advent!
 

Djurparaden in action.

 
Idag grejjar vi hemma, fotar för tackkort, virkar lite & till plånbokens stora förskräckelse nätshoppar lite. Vad ska man göra när det är svinkallt ute & man inte kan ta sig någonstans !?  Hade även tänkt mig ett kok av julkarameller (läs snabbkola) får se vad vi hinner med här hemma, vi har nämligen hela köket fullt av julklappar & födelsedagspresenter som ska slås in. Nästa helg ska vi en dag fira en favorit kille som blir två år & en pre-julafton den andra dagen så det vore ju bra om man slapp slå in allt på fredag em samtidigt som vi ska packa in oss allihop i bilen för en helg ute på vift. Men någon måtta med att vara ute i god tid får det väl i och för sig vara, vi har ju en hel vecka på oss att få ordning på klapparna nu tar vi helg först. Ikväll ska vi fira lite här hemma med Thaimat & games of thrones <3 
 
Här kommer den DJURPARADEN ( det var inte lätta att fota mot ett fönster vill jag lova).
 
 
 
 
Visst är de fina?
 
 
HA EN HÄRLIG HELG!

Dagens pyssel: En 2D djurparad.

 
 
Snön vräker ner & vi är trötta samt lite förkylda här hemma, fast mest trötta. Onsdagen är min & viggos söndag, vilodag. Då har vi kickstartat veckan med att gå upp tidigt alltså ställa klockan & ägna oss åt förmiddagsaktiviteter vilket inte riktigt är vår grej. Vi är mer eftermiddagspersonligheter, på förmiddagen vill vi sova tills vi vaknar & äta frukost i lugn & ro framför tvn alt. i babygymmet.
 
Alla andra bebisar verkar vara förmiddagspersonligheter för de håller inte på & somna varken mitt i dansdelen av babyrytmiken eller flytandes på rygg i simbassängen så aktiviteterna är helt klart anpassade efter den massan. En aktivitet som passar oss båda är fikan efter babysimmet, mamma fikar i lugn & ro medan bebis sover gött i sin vagn några timmar. Men vi klagar inte för aktiviteterna är roliga när vi väl har tagit oss iväg och så kommer ju vår ONSDAG, älskade onsdag. Då slappar vi hemma, pysslar & är på gott humör.
 
Idag har jag tagit mig i kragen & börjat sätta ihop den här lilla paraden av 2D djur. Jag ÄLSKAR de här små figurerna och eftersom vårt sovrum är ett sovrum/barnrum så kan jag gå loss med barninredningen precis som jag vill, jag hade iofs köpt dem här utan att ha en bebis det får väl erkännas. Idag bjuds det på mobilbilder sådär härligt korniga & färglösa.
 
 
 
 
 
 
 
 
2 down 10 to go!
 
Just nu virkas det mycket här i soffan & gärna då framför en serie från HBO-kanalen. I kulisserna julpysslas & adventspysslas det en hel del också men att fota allt sånt hinns liksom inte med, bara så ni inte tror att jag sitter här hemma & bara latar mig. Nu ska jag fästa lite trådar här & slurpa i mig mitt kallnande kaffe.
 
Have a lovely wednesday!

Virkade hjärtan med julkänsla.

 
 
De här gamla hjärtana har man ju visat några gånger nu men nu har jag "julat" till dem lite extra. Det röda har jag broderat på & det bruna har jag virkat muscher på så det blev lite bubbligt. Det stora hjärtat där nere har jag virkat i jutesnöre så det blev lite större & det gjorde ont i fingrarna men det blev väldigt fint & rustikt. Längst ner ligger ett halvfärdigt polkagrisrandigt hjärta. Tanken var att göra lite olika sorters hjärtan & ha på kakfatet i jul men vindarna vänder ju ganska fort här hemma som ni har märkt så vi får se vad det blir.
 
 
Änligen har det landat lite snö här i bushen & julfeelingen börjar ta sig här hemma.
 
Låt julpysslandet börja!

Paketkalender final.

 
Här är den & idag invigdes den. Man kan kan säga att det är en hyllning till washitejpen & grabbarna i hushållet. Glömde liksom bort mig själv på vägen så än så länga är kalendern enbart för grabbarna. Finns ju några tomma platser då i väntan på de nätshoppade paketen men det går ett rykte här hemma att det kan bli ett paket till mig också....väntar med spänning!
 
 
 
Dagens paket innehöll en fin röd body med siffror. Lillen hälsar att den smakade bra!
 
Här strålar solen & snön lyser ännu med sin frånvaro men vi firar december i alla fall. Idag ska vi inviga HBO kanalen som vi är spända över, woho massa roliga serier att följa. Jag kommer att virka & eventuellt gosa lite med lillen här i soffan hela dagen, det känns lagom ambitiöst tycker jag.
 
Ha en härlig helg!
 
 

RSS 2.0