Lampinstallation.

I veckan tröttnade jag på vår gamla lampa vi har i hörnet i vårt vardagsrum (glömde fota den innan jag slet ner den). Då slog det mig att efter vår 30 års ferra så fanns det x-antal rislampor över & jag började fundera på hur jag skulle kunna använda dem. Jag testade & provade men fick inte riktigt till det så som jag ville ha det, så idag kom ett proffs hit. Han kopplade om lite sladdar helt löst & ledigt & hade med sig såna där grejjer som man kan dölja sladdarna med också. Nu är det några saker till som ska rättas till innan min lampinstallation når perfektion, det fattas lite "sladddöljare" & jag ska köpa andra glödlampor så jag får till det rätta ljuset. Men för att vara hemmapysslat så är jag ritkigt nöjder.
 
 
 
 
 
Thanks Börje för hjälpen att uppfylla min lampdröm. Som betalning fick han gosa med världens finaste lilla V & blev ägare till ett par helt splitternya Cheap monday jeans, vem vill inte hjälpa mig med saker nu va!?
 
Paketkalender update i korthet: Några av det beställda paketinnehållet har inte dykt upp i brevlådan så vi kommer att börja kalendern ofullständig. De sista paketen kommer att slås in ikväll & bild kommer att komma inom det närmsta. Over and out....
 
TREVLIG ADVENTSHELG!
 

Pimpa väggen med en unik papperselefent.

 
I förra veckans beställning från Panduro fanns det två masonit (tror ja) elefanter med i paketet som jag tänkte klä in i något fräsigt papper & sätta upp på väggen. Det unika är ju givetvis det att den kläs in i det som behagar en. Enkelt & kul, här är vad som behövs.....
 
 
Nu tillbaks till paketinslagningen....
 
 
 
 
 

Krukdiskning, lussebakning & julgrisar plus lite julklappar.

Helgen spenderades i hemmets lugna vrå & det behövdes, för idag efter två intensiva men roliga dagar innehållandes babyrytmik, babysim & fika med nyfunna vänner så är orken fortfarande i topp. I helgen fanns det tid för både bak, städning av balkongen ( ja jag vet, inte en dag för sent) & lite virkning. Här kommer lite bilder från helgens grejjande & pysslande.
 
 
När jag skulle packa ihop alla mina krukor & ställa undan dem slog en skrämmande tanke mig, gud snart ska de ju användas igen....oh my god vad tiden går fort alltså. Förra året så började jag plantera i januari så snart är det dags igen, LÄNGTAR! Så tills dess får krukorna bo i vår bokhylla & längta efter att få nya små frön planterade i sig efter jul.
 
 
 
 
Jag börjar få julfeeling nu alltså & LÄNGTAR efter att få sätta upp stjärnor & dricka glögg, ÄLSKART! Årets julgris är även den inköpt, började för några år sedan med att köpa en julgris varje år i olika modeller (inget väcker mina moderskänslor till liv som små julgrisar) i år blev den den här sötnosen som jag givetvis beställde på nätet, då det mesta vi äger de senaste åren är köpta via nätet så är det inga konstigheter.
 
pig+small+pink+maileg+liten+gris+rosa
Köpte den här
 
Idag har vi beställt nästan alla juklappar på nätet, känns såååå gött att det är gjort. Nu kan vi julpyssla & umgås i lugn & ro här hemma. Köpte de här hetingarna till lillen i julklapp ( eller var det mest mamman som ville ha dem) extra plus var att jag köpte dem från moderna museéts webshop vilket fick mig att känna mig lite extra kulturell!
 
 
 
 
 
 
Nu blirre lite soffhäng här då & laddar för morgondagens pysslande att göra färdigt paketkalender, funny, funny!
 
Ha en härlig kväll!

Paketkalender del 2.

Ok, nu idag har jag klurat & ikväll vågade jag på mig en test. Där rök all min prickiga washitejp som varit i min ägo endast 2 timmar.... Vad tycks? Ska fundera lite på hur det känns ikväll, vrida huvudet över axeln & kika & besluta mig för om jag är nöjd eller ej. Nu ska jag bara hitta ett käckt sätt att hänga upp paketen & för er som har barn så är det säkert ingen skräll att jag har hittat typ 1000 grejjer att slå & ge till lillen & 0 till hans päron.
 
 
 
Jag ryser över att behöva se den här hemska 80-tals strukturtapeten i närbild (en obligatorisk inredning i hyreslägenheter) GE MIG ETT HUS (som jag äger själv & kan göra vad jag vill med)!
 
Idag har jag i stort sett hängt i soffan hela dagen med datorn i högsta hugg. När jag letade fotoalbum hittade jag den här sidan & blev KÄR. Jag hade kunna slänga ner halva sortimentet i kundvagnen men med tanke på min nuvarande inkomst var det ingen bra ide, men ohhhhh vad det kliade i mina fingrar...
 
Ha det gött!
 
I morgon är det HELG, Hurra! Hurra! Hurra!
 
 

Adventskalender/paketkalender!?

 
Jag är ruskigt sugen på att göra en sån där rolig paketkalender & är allmänt spänd på att det snart är jul. Har googlat runt på nätet & det finns hur många olika varianter som helst. Jag fastnade lite för den här....den kändes stilren & inte så farligt avancerad att göra & just det, visst ser det ut som den är gjord av Washitejp!? Lillen är kanske lite för liten men det finns ju två andra paketälskande personer i hushållet... & det är väl inga konstigheter att köpa något man själv önskar sig för att sedan slå in det i ett fint paket & beundra det några dagar & sen dessutom få öppna det & få en sak man verkligen vill ha....ne detta är fasen rättighet så här i väntan på julen, mer paket åt folket!
 

 
 Den här & flervarianter finns här
eller varför inte kika här 
& få lite isnpiration inför den älskade julen!
 
Med andra ord det kommer bli någon sorts paketkalender här hemma, ska bara klura ut hur den ska se ut. Jag vet att vi har en gammal vit list i städskåpet som skulle kunna bli antingen en julgran eller en annan slags upphängning med krokar i som man kan hänga paketen i....detta tål att funderas på & i helgen får jag slå slag i saken. Insåg nu att man ska hitta 24 bra saker som man vill ha som inte kostar en förmögenhet eller bara är skit, krävs lite planering här känner jag.
 
Veckan har varit hektisk med möten, rytmik,föräldrargrupp, vaccination, vägning & mätning har varit en stressad morsa några dagar men imorgon är det en provtagning hos doktorn & efter det taggar jag ner och tar helg, LÄNGTAR! Lugn hemmahelg IGEN & jag gillart! Hoppas också att min beställning från Panduro hinner dyka upp innan helgen så man kan ta & grejja lite, men tyvärr har Panduro det segaste fraktsättet i hela Sverige så vem vet.
 
Ha en härlig lill-lördag själv tänker jag fira den med ett glas herrljungacider, wohoooo!
 

Härliga helg!

 
Har haft en härlig helg med mycket pyssel, mycket promenader & häng med min fina lilla familj. Här kommer helgen i bilder...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ägna mig åt annat pyssel nämligen lillens skorv & ladda batterierna inför en av de mest hektiska veckorna sen lillen kom till världen. Uppladdningen kommer att ske i soffan framför en film, drickandes cola & då kommer vi förhoppningsvis också att vara nöjda över att vi gjort färdigt alla våra tackkort....
 
Have a nice sunday!
 
 

Back to work?

Idag ska jag på samtal med min chef, inte för att jag tänker börja jobba inom den snaraste framtiden men någon gång är det väl dags. Mammalivet känns mer som min melodi! På samma gång tänkte jag smyga in i fikarummet & lämna över en liten tack-för-bebispresenten-gåva till mina kära arbetskamrater.
 
Baka har jag inte riktigt vågat mig på, ok att lillen är glad, lugn & nöjd men jag jag ger mig sjutton på att om jag skulle sätta igång med ett bak så skulle lillens känslor säkerligen börja svalla & hans lite mörkare sidor skulle kunna visa sig. Så nepp vi köper färdigbakat. Jag vet ju hur många gånger jag har suttit i det där fikarummet & drömt om något att smaska på så nu har jag köpt kakburkar & choklad som de kan festa loss på flera raster istället för att bara få fika en gång. (visst är ni också övertygade om att det var mycket bättre att köpa fika än att baka själv)
 
Men med så "simpel" fika så behövdes det lite silkespapper & washitejp för att lyxa till det lite & självklart ett tackkort med en bild på huvudpersonen.
 
 
 
Nepp nu är det dags att get ready & sparka igång den här dagen på riktigt.
 
Ha en härlig helg & se till att fredagsmysa ordentligt nu, fram med tacos & annat svenssongötta!
 

Plötsligt händer det.

 
 
Ibland stöter man på de där sakerna som man bara känner att man måste ha, de må vara onödiga & kanske känner man ett sting av ångest när man just köpt dem. Ofta tycker jag att man är nöjd för man var ju TVUNGEN att ha dem men man kan ändå ha kvar den där känslan av att det var lite onödigt men de var ju så fina eller det var ett så bra pris så man gjorde ju ändå rätt som slog till. Sen en dag så plötsligt händer DET....den kanske onödiga prylen behövs helt plötsligt hemma & blir istället ett riktigt kap....igår hände det här hemma!
 
 
 
Jag drabbades av ett plötslig sug att sätta in lite foton i lillens fotoalbum & när jag började fanns det inget stopp på mig....tills jag insåg att sidorna i boken började krokna av limmet, OH NO!!! Så snabbt la jag ihop albumet & började i panik leta efter tunga saker hemma & hände det. Jag kom ihåg de där vikterna som jag bara var tvungen att ha på en loppis för några år sen som bara står & pryder vårt köksfönster, de blev förvandlade till ett kap! Herregud vad hände hänt med albumet annars!?
 
 
Efter det nattpasset på fotoalbumet så är det väl inte mer än rätt att vikterna återigen får pryda köksfönstret i väntan på nästa uttryckning som förmodligen kommer att dröja...
 
Här skiner solen som aldrig förr & jag laddar med slangar (korv med bröd) för en pw i solen.
 
Have a lovely thursday!
 
 

 
 

Produktiv dag, promenad & paket.

I dag gick vi upp "tidigt" alltså innan 9.30 så vid 10.45 sparkade jag igång en produktiv dag minsann. Promenad till Ica för att hämta paket, apoteket, vidare för en powerwalk, dusch, pannkaksstekning, lite amning här emellan varven & sedan en stund vid pysselbordet. Har slagit in paket (älskart) som ska skickas på posten saker som jag har gjort och foton till mormor & morfar på 85års fest & på lillen givetvis. Det här paketet var till mig, HURRA...
 
 
det innehöll.....
 
 
WASHI.....
 
Jag längtar till helgen då vi bara ska vara hemma & grejja med allt som behöver göras här hemma. Lillens prylhög bara växer & det behöver möbleras om för att den här växande familjen ska få plats i sin lya. Grejjen är ju bara att flyttar man något från ett rum så ska det in någon annanstans osv...det blir liksom rörigt överallt. Så i helgen ska familjen Linnart alltså komma ikapp med hemmet, tackkorten, fotoalbumet & det viktigaste försöka att hänga lite med varandra också. Jag hoppas också att vi ska fixa lite med ett washitejp & väggprojekt som jag är sugen på....kom älskade helg!
 
Nu ska jag flytta lillens babygym, hur jag än vänder det så är han som en hal ål som slingrar sig för att lyckas att få se på tvn, he loves it kan man säga. Jag har hört att bebisar inte ska se på tv..... men vem älskar inte top model & project runway? För min del får han gärna ägna sig åt det sistnämda när han blir stor, en egen kläddesigner i familjen, vilken dröm!
 
Ha det gött!
 
 

Kransbindning.

Här kommer lite bilder från kvällens kransbindning, det var verkligen roligt & tack Helen för att du bjöd med mig!
 
Helen i kransbindartagen!
 
Här är min krans & efter MÅNGA tuffa beslut om vad som skulle pryda den så är jag rätt nöjd!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjärtan på väg.

Igår gjorde jag färdigt tre virkade hjärtan till en kompis som jag ska skicka hela vägen till Trollhättan. Jag gillar ju att slå in paket så idag fångade jag ögonblicket & gick loss med washitejpen. Jag är besatt & jag gillart. Här är resultaten
 
 
 
Idag slutar min man tidigt & det finns bara en enda sak på agendan i eftermiddag, STÄDA. Det är med skräck jag har hört fotstegen utanför vår dörr & bara hoppats att det inte är någon spontanbesökare. Varje kväll innan jag har somnat har jag lovat mig själv att imorgon, imorgon då ska jag städa här hemma. Jag ÄLSKAR egentligen spontanbesök & tar gladeligen emot dem men just nu sitter jag bara här hemma & funderar ihop bra lögner såsom, vi är magsjuka eller pesten har kommit till Färgis. Så idag tar vi tag it! Ikväll ska jag iväg på kransbindning med Helen & det ska bli spännande på många sätt. 1. Jag har aldrig gjort en krans. 2. Första gången jag ska göra något på egen hand utan min älskade lilla följeslagare. Jag gillarn såklart men det ska bli härligt att få komma iväg på något eget.
 
Nu blirre en fantastisk lunch här hemma antingen korv med bröd eller köttbullar med snabbmakaroner, älskade mammaledighet <3
 
Ha en härlig Tisdag!
 

Söndagspyssel.

Efter en hektisk men mycket trevlig helg hos diverse släktingar har vi landat hemma i bushen igen. Trötta men med ny energi & inspiration. Nu på kvällskvisten har vi skrivit lite i vår femårsdagbok & jag har pysslat vidare på ett pysselprojekt som har legat ett tag. Jag har klippt ut bokstäver och när jag gjorde det så blev det en massa spill bitar som jag har sparat. Planen var att de skulle användas till detta....
 
 
 
Nu behövs jag på annat håll.....

Trevlig söndagskväll på er!
 

I <3 Washi.

 
Ungefär 100 år efter alla andra & efter att ha fått fråga vad washi tejp är så har jag upptäckt hur FANTASTISK den är. Jag skulle kunna skriva en hel novell om alla användningsområden som jag tänker att man kan använda washin till. Jag råkade av av misstag köpa en rulle när jag beställde grejjer från Panduro, jag trodde att det var vanlig tejp men icke det var washi som man tydligen kunde använda på tapeter bland annat. Just nu får jag lägga band på mig själv för att inte tapetsera in hela hemmet i washi. Jag var såklart tvungen att gå in på den här lovely webshoppen och shoppa loss några rullar till. Såhär använde jag washin ikväll inför helgens besök hos Viggos kusiner.
 
 
 
Nepp nu blirre packning inför helgens äventyr, i den här familjen packas det knappast lätt utan en helgpackning liknar snarare ett mindre flyttlass.
 
Ha en härlig helg!

Jag känner mig poppis!

 
 
Det krävs inte mycket för att man ska känna sig poppis men jag blir alltid lika glad när någon vill att jag ska pyssla ihop något åt dem. Jag ska virka några hjärtan åt en kompis & göra en inbjudan till en bröllopsferra. Jag känner mig SPÄND inför den här inbjudan, hjärtana har jag ju gjort förr & vet hur man ska göra men inbjudan ja det blir något att bita i, men bara roligt såklart. Till vår 30 års ferra gjorde jag en inbjudan som jag hade tänkt & lägga upp men sen inåg jag att jag hade ju en massa både telefon & kontonummer på så jag ångrade mig i sista sekunden.
 
Istället bjuder jag på en bild på mina egen odlade pelargoner som behagar att börja blomma i november fast jag sådde dem i januari, segisar. 
 
 
I dag har jag & Viggo tagit det lugnt, vi började dagen med en sovmorgon sen har jag lyckats tvätta en tvätt & ramat in ett foto, weeeiiho produktiv de luxe. Jag har gjort en förstoring på ett kort på Viggos tassar, can´t get enough of de små tassarna. Får nog erkänna att jag har någon form av bebisfotfetisch. Försökte ta kort på kortet men det blev inge vidare men bjussar på en liten bild iaf, kan inte låta bli att visa upp de vackraste tassarna i världen <3
 
 
Ha en härlig onsdag i höstmörkret!

Pysselmåndag.

 
Idag startade jag upp ett litet pappersprojekt & dukade upp diverse material på bordet då pysselinspirationen var på topp. Jag hann inte så långt men det kommer nog bli fint när det blir färdigt, jag känner mig hoppfull. Här kommer lite bilder på "work in progress"
 
 
 
Nu blir det häng & mys med mina killar i soffan!
 
Go kväll!
 

RSS 2.0