Utomhuspyssel.

Jag har haft en helt underbar dag utomhus med målning och plantering i solen. Det var dags att plantera ut mina "bebisar" i större krukor och plantera gräslök,luktärt och lägga blomman för dagen frön i blöt. Efter detta var jag ju givetvis värd att sola i några timmar med en god bok.

Bänken som jag målar gjorde min farfar till mig när jag var liten, den är del i ett helt möblemang som jag hade i min lekstuga när jag var liten. Hittade den ute i ladugården när jag var hemma senast och såg potential för att bli en fantastisk blombänk på balkongen.
(Ursäkta röran, vi bygger om)Planterandet:Månvinda:Chilipeppar:Här är min all time favorit. I år gör jag ett försök att odla en egen rabarb i kruka men ska det göras marmelad och saft så blir det rabarberlandet på blomtorp som får bjuda upp till dans.Här är de alla mina små bebisar och nu ska de alltså bäras ut och in i väntan på att de ska få en fast bostad på balkongen.Ett litet tillägg: Jag är en hobbyodlare de luxe och har inga som helst kunskaper om växter egentligen. Jag kör rätt mycket på känn och ringer många samtal till min mamma. Ofta så lyckas jag men i år så har jag och paprikan inte varit några goda vänner så det är årets "planteringsfail". Men det är helt UNDERBART att se sina små bebisar växa upp och man känner sig så NÖJD! Min uppmaning är: PLANTERA MERA!

Trevlig valborg på era!

Bjussar på en brasa från Blomtorp förra helgen:


Cookies.
Nu ska jag ge mig på att virka en kärleksmums, VIRKA ÄR LIVET!

Påsklov.

Weeeiiih! Idag är första dagen på mitt påsklov, Hurra! Jag ser framemot diverse trevligheter, hänga med härliga människor, springa, plantera om växter, sola, pyssla, pimpa balkongen & loppisbesök. Gosh, hur ska jag hinna med allt. Jag har en massa ofärdiga virkgrejjer som ligger slängda här hemma som bara flyttas runt som jag ska försöka ta & göra färdigt.

Idag bjuder jag på några fantastiska bilder tagna med mobilen.

Här är "ofärdigt" högen:
Sydde en somrig prickväska igår:Glad påsk på er! Nu drar jag söderut, SO LONG!
Vårpyssel

Solen skiner och det är dags att ta tag i växterna utomhus. Vi har två rabatter & i helgen har vi rensat upp efter vinterns framfart. Vi hade också finbesök från Lund så igår hängde vi ute i solen hela dagen och grillade korv i trädgården, LOVELY! Inomhus frodas det och det gav mig pepp att göra ett litet påskarrangemang utanför dörren.

Längtar efter att få plantera ut de här puddingarna i fina krukor på balkongen:

Balkongen är en enda röra än så länge....men snart så!Givetvis finns det alltid ett litet virkprojekt:Nu blirre solning på balkongen och ladda för en hektisk vecka. Göteborgsbesök i helgen och sedan tar påsklovet vid. Härliga tider är det nu!

Hoppas att alla får en härlig vecka med mycket vårsol!

Aprilgodsaker.


Efter en fantastisk helg med träning, god mat och härligt sällskap fick jag ny energi att pyssla. Allt har känns ruskigt segt ett tag men nu mina vänner så vänder det. Har två härliga helger framför mig med häng med favvosar och sedan är det Påsklov som väntar bakom hörnet. Det har börjat växa i "växthuset". Det går bra nu....

Aprilcandy:
Hejja våren du är bra, det är dig som vi vill ha! Hejja! Hejja! Hejja!

RSS 2.0