Älskade glasburk.

 
Jag har en förkärlek för burkar & speciellt glasburkar. Glasburkar är så fina som de är men användningsområdena är ju oändliga, sylt, ljuslyktor, förvaring & säkert tusen saker till. De finaste glasburkarna är såna som man hittar på loppis, lite slitna med en historia. I början av veckan var jag & en kompis på en loppis & då hittade jag den här glasburken. Om jag hade haft mer pengar hade jag köpt MÅNGA fler, alltså det var himlen för glasburksgillarn, en hel bokylla fylld med finfina burkar.  Kontanter i plånkan är inte riktigt min grej men att man aldrig lär sig, det är ju ingen skräll att loppisar sällan tar kort! Jag lyckades i alla fall skrapa ihop 17 kr (de kostade 10 kr styck) & tänkte att två kan jag säkert få men kvinnan i kassan sa att jag kunde ta alla tre, plötsligt händer det! En av burkarna blev genast fylld med klädnypor som legat & drällt alldeles för länge på alldeles för många olika ställen ute på altanen & genast såg det mer städat ut.
 
 
 
Ha det gött ute i soliga semestersverige!
 

Viggos corner del 2.

 
Ja alltså det här med barn det är inte alltid helt lätt.... Vi har ju cirkus 80 kvm & grejjer hemma som egentligen behöver den ytan ggr3 så att Viggo skulle få ett eget rum känns inte riktigt aktuellt. Allteftersom vår yngsta familjemedlem växer & utvecklas så behöver päronen haka på & liksom följa med hans ström. Varje vecka fastnar han liksom i något som vi kallar "hans grej" & för några veckor sen så va "hans grej" att hänga framför spegeln i vårt sovrum & titta på sig själv dansandes, skrattandes eller skrikandes.
 
Vi hänger all vår vakna tid i det som är pysselrum/matrum/tvrum/lekrum eller visst allrum kanske det kan kallas & då fick vi ideén att flytta den här spegelfesten in i allrummet, skapa en ny liten lekcorner. Ni som har barn vet ju att man gärna vill ha dem i samma rum & försöka få dem att i små stunder iallafall leka med sina leksaker även om lp-spelare, blommor, tv-kontroller, mobiler, böcker, bokhyllor slår de flesta leksaker med hästlängder. Vi känner pressen & har nu tagit på oss uppgiften att skapa ett fantastiskt litet lekhörn, vad gör man inte för sin lilla kiddo!?
 
 
 
 
Mvh fixarpäronen.
 
 
 

Pysslar´n rekommenderar.

 
Innan varje sommar så gör jag en bokbeställning hos adlibris, en av många eftersom jag förvandlas till bokslukare under sommarmånaderna. I dessa beställningar slinker det alltid med någon pyssligare variant av böcker oftast virkböcker men i år slank den här boken med. Jag har bara hunnit kika i den men den bjuder på diverse kul pysselgrejjer allt från hur du gör en egen indianhuvudbonad av fjädrar, babytossor av läder, egna sommarsandaler, en klockkudde & en hårsnodd av pingisbollar, hur kan man inte bli sugen!? INSPIRATION de luxe & man blir helt lycklig av att bara kika i den, ÄLSKART!
 
 
 Ha en härlig dag!
 

Congrats-kort.

 
I veckan ska vi träffa ett födelsedagsbarn & då behövdes ett kort. Slängde ihop ett av lite washitejp, snöre & lite egen textning, lätt som en plätt!
 
 
Happy sunday!
 
 
 

Hörde jag kalas!?

 
Snart är det dags för det big 1 & spånandet har börjat, jag vill dock påpeka att vi befinner oss i ett tidigt skede i spånandet/planerandet. MEN en sak som måste fixas till snart är ju inbjudningskorten. Alltså jag skulle gärna ha ett tema men vad ska man välja!? Lillen skulle förmodligen valt katter eller bollar & ingetdera känns som mammans gebit så spånandet fortsätter....
 
Nattpysslarn har mellan inbjudningskortspysslandet/spånandet även pysslat ihop några vindsnurror att ha ute på terassen eller ha på kalaset, den som lever får se. Får bli ett längre inlägg om det när jag är nöjd & de är färdiga, materialutprovning pågår!
 
Sneakpeak någon?
 
 
 
Som sagt provandet/spånandet/pysslandet fortsätter men inte ikväll...
 
Ha en bra helg!
 
 
 

Älskade pellisar.

 
De som har varit hemma hos mig vet att jag har en LITEN förkärlek till pelargoner/pellisar. De är så bra på alla sätt, tacksamma & lättskötta men också så fiiiiiiina. Här hemma pryder de balkong, alla lägenhetens fönster & terassen man kan aldrig ha för många pellisar så sant som det är sagt! I en gammal saftflaska på bordet fungerar de dessutom utmärkt!
 
 
 
 
Mvh semesterlunkarna som göttar sig & pysslar lite här & där!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0