Linnarts little helper.

Jodå julklappsångesten har börjat komma smygandes och på jobbet är det som mest att göra så pysseltiden är en smula begränsad för mig just nu. Men som tur är så har jag ju en little helper som kan hjälpa mig att klippa tyg och sicksacka kanter.Med en sån här klippa kan man inte annat än andas ut och nu har vi läget under full kontroll så ni som är oroliga över att inte få en julklapp ni kan andas ut. Här är ett litet axplock av alla olika små projekt som the little helper tvingas hjälpa till att styra upp då Linnarts projektledare är väldigt bra på att starta projekt men inte alltid så bra på att slutföra dem.

Halvfärdiga korgen har vi här och här ligger en halvfärdig orm som gärna vill ha ett huvud, en lussekatt som ska fyllas och sys ihop samt få två russin på sig, en traktor som saknar däck på andra sidan och ett grönt hjärta som vill bli fyllt och ihopsytt.
Några hjärtan som ska sys och som jag hade tänkt att ha i fönstret.
(Jag känner lugnet, det är ju faktiskt jul nästa år också om de inte skulle bli färdiga i år menar jag)Förra veckan så kikade jag på böcker i slöjdsalen och blev helt kär i en bok om broderi så jag beställde den en timme senare och så slank det visst ner en virkbok i korgen också, ooooops. Så nu är jag SPÄND på att börja brodera och har lånat broderiateraljer av syslöjdsfröken. Hon är en klippa!På jobbet håller jag på och gör en julkalender. Tänker mig att jag ska ha paket på ett snöre med små saker i och slå in de pysselgrejjer vi ska göra innan jul ( har 100 olika saker jag vill göra men av erfarenhet vet jag att jag ska vara nöjd om jag hinner med 5 av dem). Innan jul har tiden en förmåga att bara springa iväg. Pappret beställde jag från Panduro och det var hur fint som helst så jag får nog ta och beställa ett paket till mig själv också.Nepp nu ska jag ladda inför en monsterlång dag på jobbet imorgon & slappa i soffan. Nöjd & glad över dagens alla dagsverken.

Ha det!


Gå-bort-present.

Igår var vi på middag hos vänner och då gjorde jag den här i present till värdparet.
Vi hade en trevlig afton men nu har vi landat hemma igen efter veckohandling och bilkörning. Nu ska vi slappa lite sen blir det pizzabakande och lussekattsbakning med glögg samt julmusik.

Trevlig advent alla!


Traktor & planering av julklappar.

Pysseltiden i England var obefintlig det gick i ett men det var en härlig vecka med många skratt och spännande möten. Lyckades virka i 30 minuter under en tågresa men det var allt. Nu ligger jag i soffan och har ont i ryggen de luxe. Jag har fått en inflammation i en muskel som inte ger med sig så på fredag bär det av till en sjukgymnast efter att ha knaprat piller i 3 veckor utan resultat, jag hoppas givetvis på en mirakelkur. Planeringen av juklapparna är i full gång och imorgon bär det av till Stoff & Stil i Göteborg och grannen IKEA för att köpa material till julklappstillverkningen. Traska och gå är den enda gången som ryggen inte gör ont så besöken imorgon är två flugor i en smäll, härlig shopping och medicin för rygggen. Kan det bli bättre?

Trots trötthet och mycket jobb i veckan har jag lyckats tillverka den här sötnosen & mönstret hittade jag här

Nu ska jag planera julpyssel för både hem & jobb.

Ha det!

I väntan på kylan.

När jag var sjuk förra veckan så virkades det som bara tusan och även fast det inte är någon kyla ute nu så antar jag att den så småningom dyker upp. Jag hittade ett så fint garn i olika röda nyanser som jag gjorde en mössa av som är tänkt att passa min röda vinterjacka. Hittade inget bra mönster så det blev en linnart design.

I brist på snö så fick jag ta tag i det själv, det var pilligt och skulle ha gjorts i ett annat garn men modellen kommer att användas flitigt framöver.Nu är det dags at ta tag i den här dagen som ska innehålla packande inför arbetsveckan i England, övningskörning, shoppande och vilande av den inflammerade ryggen. Hey ho let´s go!

Tack.

Jag har fått en del förfrågningar på om man kan köpa saker som jag har gjort och det kan man GIVETVIS. Är det något som ni är sugna på så ring mig eller så kan ni maila mig på linn.andersson@live.se så kan vi göra affärer. Jag tycker att det är jätteroligt med alla kommentarer och beröm. TACK så mycket för att ni kikar in på min blogg!
Trevlig helg!

Virkade hjärtan.

Sofflocket i all ära men det blir trist i längden och rastlösheten infinner sig till slut trots att man är hängig. Igår googlade jag runt på nätet och kikade på olika virkbeskrivningar i brist på annat. Passade också på att skriva ut en del också, man får passa på när man är hemma hos föräldrar med skrivare. Hittade en massa fina saker, stjärnor, snöflingor, tofflor och olika beskrivningar på hjärtan. Här är några som jag virkade igår.So long!

Halloweenlykta.

Om man inte har ork eller lust att skära en riktig pumpa så kan man göra egna pumpor av gamla syltburkar. Man tar oranget silkespapper och lim som blir genomskinligt när det torkar. Sedan klipper man ut ögon och mun i svart papper och klistrar fast. Här är ett smakprov på två stycken som jag har gjort.Tillbaks till soffan och pysslandet!

Höstlovsvirkning.

Bacillerna har tagit ett rejält grepp om min kropp och framförallt mitt huvud. Dunkande huvudvärk har dock inte hindrat mig från ett dyrt besök i den lokala garnaffären och slöjddetaljer. Jag hatar att vara sjuk och har väldigt svårt att vara still och vila så jag har tillbringat tiden på blomtorp virkandes i soffan.

På slöjddetaljer hittade jag stora nystan med trikågarn som man kunde göra puffar och väskor av men jag freestylade ihop två korgar som blev lite snea men det är just det som är charmen med att pyssla ihop egna saker.I garnaffären köptes det diverse olika garner (jag hade kunnat handla upp hela min lön). Jag har tänkt att göra alla julklapper själv i år så för ovanlighetens skull har jag tagit tag i att styra upp detta redan nu och inte veckan innan julafton.Det här pannbandet ska jag ge till en vän som fryser lite om sina öron. Pannbanden är supperenkla att göra och det finns så många olika sätt man kan virka och piffa til dem på.Nu blir det soffläge!

Trevlig helg!


Kiwi på burk.

I somras blev jag  inspirerad av en bok som handlar om att ge bort presenter på burk. Det fanns recept på marmelader, saft, kakor mm. Jag köpte hur många glasburkar som helst och vackra antika silverskedar hos mina släktingar som har en loppis bredvid vår sommarstuga, för mina kommande presenter på burk. För ett tag sen så provade jag på att göra kiwimarmelad som jag hade med mig som en gå bortpresent. Nu väntar jag med spänning på ett utlåtande angående smakupplevelsen....

Nu ska det packas för färd mot schlätta med ledighet och pysslande i sikte.

So long!

RSS 2.0