Nytt på g & mycket halvfärdigt.

Suck önskar att jag hade mer tid att fixa med allt som jag vill göra men jag har ett jobb att sköta också. Jag gillar mitt jobb och där finns det verkligen utrymme för både skratt och kreativitet, men mer tid för annat JA TACK. Just nu har jag fått pausa några saker som jag håller på med, för att fixa till några födelsedagspresenter.


På den här sidan
http://doyoumindifiknit.typepad.com finns det en jättefin halsduk som är gjord av små rutor. Just nu håller jag på med en sådan (härmis som man är) fast jag ska göra en med olika lila färger toppat med lite vitt. NEJ! givetvis ska jag inte ha den själv. (alla som känner mig vet att lila inte är min påse chips.)


Här är ett par lovikka vantar som snart ska värma ett par kalla små händer


Pannband kan man aldrig ha för många av nu när våren (förhoppningsvis) är på väg.


Back to work!

Hänt i veckan: tårta, nya garner och nya mönster.De här härligheterna kom äntligen!Den här läckerheten har jag virkat till min arbetskamrat som fyller år. Jag beställde mönster i helgen och där fanns bland annat en massa olika sorters kakor och tårtbitar. Jag hoppas att hon blir glad. Var också tvungen att använda min "linnart"-lapp som jag har fast alltid glömmer att sätta på mina verk innan de ges bort.


Bjussar också på lite bilder på pågående projekt.

Grytlapp på väg...80% färdig kudde....


Snart är det helg.....weeeeeeiiiiiiih!

Vantar nummer 1 & garnshopping & burkpyssel

Har lyckats virka mig ett par vantar men det tog sin tid. Som vanligt skulle jag göra på mitt egna sätt vilket resulterade i att den ena vantens topp virkades om 3 tre gånger innan de blev hyfsat lika.
I helgen var jag och mamsi ute på garnshopping vilket lämnade ett stort hål i min plånbok. Här är ett litet smakprov på det som inhandlades. Planen är grytlapp, vante, pannband & födelsedagspresent.

Hann pyssla ihop en liten present till mamma i torsdags av en gammal ananasburk och ett tapetprov. Mamma blev nöjd. Denna lilla burk kommer att piffa upp hennes kontor & förhoppningsvis också hennes arbetsdag.
That´s all for now!

Nu blir det hemmapyssel då två nya sängar har anlänt vilket resulterar i diverse ommöbleringar hemma. Så nu ska det piffas till i två olika rum med diverse loppisfynd som gjorts de senaste veckorna och annat smått och gott. Har en massa planer som jag bara måste se till att sätta i verket innan helgen då mina gamla Karlstadbabes kommer på visit. LÄNGTAR!Påslakan á la ryssdocka.

I helgen tog jag tag i ett projekt som jag har planerat i mitt huvud sen länge. Innan jul så beställde jag ett tyg som jag tänkte sy påslakan av så i helgen var det dags. Jag har ju svårt att följa mönster och provar mig hellre fram själv eller kikar på flera mönster och plockar ihop godbitar. För att vara första gången så blev jag nöjd men vilken tid det tog eftersom jag hela tiden fick kontrollera så jag vek och fållade rätt. Men såhär i efterhand så var det helt klart värt varenda svettig timme. Var väldigt svårt att fota påslakan upptäckte jag.

Här är resultatet:
Tyget ser ut såhär:Just nu virkar jag vantar och varvar detta med ett virka ett randigt kuddfodral. Tålamodet är inte det bästa därför är det bra att ha lite olika pyssel att välja mellan. Idag lyckades jag få med min man på en pysselstund också :) vore ju fantastiskt och få med honom i pysselträsket. Här ute på landet växer inte pysselkompisar på träd tyvärr.

Nu kallar virknålen och en kopp te....


Förklaring nummer 1.


Det här är en snuttefilt med såna där små lappar som bebisar gillar att pilla på. 
Såhär ser den ut på ena sidan när den nästan var färdig. (Glömde såklart att ta kort på den färdiga.)Här är den andra sidan. Detta var en julklapp till Filip och även det första som jag sydde på min nya symaskin.Den stora tavlan var en gammal anslagstavla som jag hittade hemma på schlätta. Jag målade ramen på den och spände fast ett tyg. Passade på att klä om en lampskärm också i samma tyg.  Äpplena är gjorda i tyg och sen ramade jag in dem.Det kommer mera! Jag känner mig peppad att både pyssla och blogga. Det är härligt med alla fina kommentarer.TACK!


Får väl bjussa på lite pyssel nu då.


Gillart!

Sedärja har lyckats starta en blogg och förhoppningsvis även lyckats göra ett inlägg. Jag känner mig givetvis nöjd!


VÄLKOMMEN till min pysselblogg!

(Den kanske inte ser så mycket ut för världen just nu men vänta bara)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0