Drake av servett.

 
Såhär blev den då den lilla draken som skulle piffa upp de än så länge tomma hemmabyggda spaljeérna. Får se om den får några kompisar eller om den impulsiva pysslaren helt enkelt väljer att satsa på något helt annat.
 
 
Happy monday!

Oh happy pyssel.

 
Här hemma pysslas det på olika fronter men inget hinner riktigt bli färdigt, pyssel ute & pyssel inne. Imorgon ska vi ta oss samman & ta tag i altanen, vi åkte en sväng till Ikea som numera finns 3 mil härifrån & shoppade mattor & vindskydd. Tanken är att vi ska piffa te´t lite & göra den lite mer babyfriendly.
 
Måste bara tipsa om den här sidan som jag ÄLSKAR & det finns så mycket fint att pyssla ihop så jag vet varken in eller ut, vill göra ALLT! Jag har i alla fall börjat pyssla ihop några små drakar till de tråkiga bambupinnarna som jag har till mina blommor dock hade jag inget fancy silkespapper så jag fick göra dem av servetter. På ohhappyday.com används drakarna så här & missa inte att kika in för guds skull!
 
 

Fröodling del 3 & utomhusplantering.

 
Oh hurra äntligen verkar familjens alla medlemmar vara på benen igen & jodå även Linnarts minsta familjemedlem har upptäckt hur underbart det är att använda sina små ben. Häromdagen när sommaren verkade komma hit för att stanna så började jag rensa i oredan ute på balkong & altan. Förra årets intorkade växter skulle rensas bort, krukor skulle rengöras, de nya trädgårdshandskarna skulle invigas, blommor från mormor & lite nya inköpta kryddor & en ny pellis skulle få en plats här hemma & årets fröodling skulle utplanteras.
 
 
 
 
 
 
 
Resultatet av plantering & piffning av utomhusrummen kommer så småningom. nu ska vi hem till kompisar som bor ännu mer ute i bushen än oss för lek & kaffe samt VÅFFLOR, sicken ferra!
 
Ha en bra onsdag i det varma ryssvädret!
 
 
 
 
 
 
 
 

Pyssellåda.

 
I veckan fyllde Viggos stora kusin 5 år & i present blev det en mix av hemmapyssel & köppyssel. Hemmapysslet blev att stansa ut cirklar, moln & fjärilar i papper, pyssla till barnamatsburkar & sätta fast fina etiketter på dem, skära ut bokstäver i papper, & slå in en bebisskokartong i papper samt pynta den lite.
 
 
 
 
Tyvärr råkade jag glömma att ta kort på innehållet men innhållet är som följer:
- Tuschpennor
- Limstift
- Papper i fina färger.
- 1 glasbburk med cirklar  av papper i alla regnbågens färger
- 1 glasburk med pappersmoln i fina färger
- 1 glasburk med fjärilar även dem utstansade i papper
- 1 glasburk med träpärlor
- Lite jutesnöre.
- Födelsedagsbarnets namn som jag skurit ut i mönstrat papper.
 
I det undre paketet
- en målarbok/pysselbok & en alfabetspysselbok
 
Vi & födelsedagskalasen har dock ingen flyt den här veckan då 2/3 av familjen har legat utslagna av bacillattack de senaste dagarna. Just nu kalasen vs. bacillerna 0-1 men vi hoppas jämna ut siffrorna imorgon.
 
Ha en härlig långhelg allihop!

 
 
 
 

Mångfald.

 
Älska våra två enda rabatter som är som en skattkista, ungefär året runt (med risk för att överdriva lite) så blommar det alltid något i rabatten. Det enda vi gör är att rensa bort lite ogräs då & då samt stoppa ner lite lökar från såna där "presentkrukor" när de slutat blomma inomhus. Rabatten är annars helt självgående förutom ogränsrensning & klippning av rosenbuskarna. Söderläge & självgående rabatt är en given punkt på husletarlistan.
 
I detta nu....
 
 
 
 
 
Ser ni att det ser ut som ett hjärta...
 
 
 
 
 
 
Mvh "nöjd-med-sina-2-rabatter"
 
 
 

Origami hjärtan.

 
Jag har länge tänkt ge mig på att vika pappershjärtan men aldrig riktigt kommit till skott. Men mitt i gårdagens kosläpps-koma så fick jag lite inspiration eller var det efter jag & en vän bokat en spa-helg, kanske en kombination av bägge... Så jag googlade runt lite på nätet & hittade en beskrivning som var hyfsat enkel men med ett snyggt resultat, en vinnande kombination. Funderar på om man kanske skulle göra en tavla med hjärtan i olika färger eller göra en girlang eller skicka dem på posten till någon man tycker om.....
 
 
 
Här kan ni vika loss...
 
Ha en härlig vecka!
 
 

Klart man ska få kaka när man fyller ett.

 
I veckan ska vi på 1-års kalas & kors i taket, jag har "redan" gjort färdigt presenten trots att det är flera dagar kvar. hejja mig! Blev ett litet virkat "kak-kit" & tanken är att jag ska vika en liten låda men jag lovar inget i dessa tider...
 
 
Ha en bra söndag.

RSS 2.0