Ordning & reda, soffa på fredag.

 
ÄNTLIGEN! Imorgon kommer vår nya soffa & vi LÄNGTAR. Vi har väntat i 10 veckor så man kan väl säga att det var dags för den att dyka upp. Idag fick jag surfa in på Mio:s sida för att påminna mig själv om hur den faktiskt såg ut, fick lite panik över att den kanske inte var så fin som jag minns den. Men min oro var obefogad, visst är den fin? (Mös lite vid tanken på att den nu kostar runt 9000 & vi bara betalade hälften, GILLART)
 

 
I mitt huvud pågår febril aktivitet på vad vi ska ha för färger & mönster på de obligatoriska "piffa-till-det-kuddarna". Jag hade helst velat sy kuddarna själv men om jag ska sy dem själv så kommer de förmodligen att vara klara lagom tills det är dags att köpa en ny så...internetaffärerna här kommer jag!
 
Ikväll har hela familjen hängt på Viggos filt på golvet framför tvn, detta till Viggos stora förtjusning eftersom vi skänkte bort vår gamla soffa tidigare idag. Gött har vi tyckt alla tre eftersom vi lider av halsont & trötthet såhär i slutet på veckan. Men vi är mer än redo att möta vår nya familjemedlem, som vi hoppas ska vara oss trogen många år framöver...
 
Ha en lovely helg!

Äntligen, fick jag stoppa nävarna i jorden.

 
I fredags var det dags att klippa ner pelargonerna & det var liksom startskottet för att våren närmar sig. Åhhh längtar så tills man kan ha altan/balkondörrar öppna & att spendera den mesta tiden utomhus, snart, snart, snart. Just nu ser ju pellisarna lite ledsna ut men att klippa dem är liksom ett nödvändigt ont, de behöver  få en ny chans att växa sig starka & jag behöver skott till nya pellisar så jag kan pryda min altan & balkong. De flesta pelargonerna såg ut som spaghettistrån med lite blad på toppen & de hängde på varandra så det var ingen tvekan att det var dags. Så nu har vi maximal insyn i vårt vardagsrum ett tag så vill ni leka smygtittare så passa på nu. Utifrån ser det nog ut som vi har 13 tomma krukor i fönstret men jag säger "VÄNTA NI BARA"....
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi maximal vårkänsla här hemma med strålande sol & Viggo skrek vårtjutet i säkert 20 minuter förut när vi var på promenad så det råder ingen tvekan om att våren är påväg.
 
Ha en härlig måndag!
 
 
 
 
 
 

By Linnart- bricka.

 
Igår var vi på en trevlig 30-års ferra med trevligt sällskap & smaskig mat. I present till födelsedagsbarnen  så gjorde jag en egendesignad bricka. Blev lite mer pyssel än beräknat. Då jag hade målat klart brickan med mina permanenta pennor som sedan visade sig att vara inte så permanenta...KLADD de luxe. Som tur var så skulle mamma vara barnvakt hos oss på kvällen & tog en sväng förbi slöjddetaljer i Skara & räddade upp hela kladd-haveriet med en permanent penna som faktiskt var permanent. Thanks mami!
 
 
 
 
 
Har blivit lite kär i pom poms (de är dessutom så enkla att påta ihop) & hur fina är de inte på ett paket eller som gå-bort-blomma, gillart.
 
Over and out!

Designa ditt eget porslin.

 
Jag är ett offer för nya pyssel & av en slump så ramlade jag över en nyhet (för mig då för när jag googlade runt visade det sig att de mest trendiga pysselbloggarna upptäckt den för läääääääänge sen) Ja vad var det då, jo det var porslinspennan, en fantastisk penna man kan måla på porslin med & i mitt huvud bubblade det upp ideér på vilket porslin man skulle rita på & vad man skulle rita, olika mönster, figurer listan kan göras lång. Så i helgen när vi var i Karlstad så gick jag in på Panduro & köpte mig en penna som man kan måla på porslin med tror den kostade runt 40 pix. På något sätt så råkade det visst också följa med lite washitejp & om min otåliga lillebror inte hade varit med så hade det följt med betydligt mycket mer hem.
 
I början av veckan så provade jag den & jag som ritar mycket på frihand tyckte att det fungerade bra, den var liksom som en tjockare tuschpenna. Jag köpte en svart men de fanns i alla regnbågens färger så när Viggo blir större ska han  få designa en porslinslinje för  Linnarts i alla regnbågens färger. Jag målar alltid i svart & svart är min bästa färg så jag köpte givetvis en svart, inga konstigheter där inte.
 
 
Japp ännu en kornig instagram bild, men man ser ju vad det är i alla fall.
 
Happy thursday night!
 
 

Keepin it busy.

 
Mellan sjoken av baciller så har vi mest hängt med nära & kära, träffat gamla vänner & nya vänner. Pysseltiden har varit minimal men några små grejjer har jag allt hunnit med men det är ju det där med tålamodet & tiden att fota & lägga upp på bloggen, men det får bli vad det blir. Här kommer lite foton på vad linnarts har pysslat med sen sist.
 
 
Det har blivit några såna här den senaste tiden & hur gött är det inte att ha ett gäng i frysen när fikasuget hugger in.
 
 
Jag har kommit ikapp lite på den här fotoalbumsfronten & jag förundras varje gång jag bläddrar i albumen över hur snabbt tiden går, vart fasen tar tiden vägen!?
 
Idag har vi en välbehövlig dag här hemma & det ska bli så skönt att bara göra vad som faller en in & ladda batterierna för kommande äventyr.
 
Ha en härlig torsdag!

Älsklingsbrödet.

 
Det är inte bara fantastiskt gott utan även fantastiskt enkelt att baka. Veva ihop det & låt det jäsa & släng ut det på plåten & du har en succé. Trots sjukstugan här hemma så har jag bakat det två gånger på fem dagar & det säger väl det mesta.....
 
 
 
Sugen? Här är receptet.
 
Själv funderar jag på att slänga ihop lite semlor här i snöandet & mörkret.
 
Ha en härlig semelkväll!
 

Hjälpredor för vimsiga spädbarnspäron.

 
Lillen har ju börjat äta små smakportioner & helt plötsligt stod vi handfallna inför ett nytt problem här hemma. När öppnades egentligen den där burken/flaskan/påsen???? Ja vem kommer ihåg, ja inte föräldrarna Linnart  i alla fall, den ena med amningshjärna & den andra bara en vimsig familjeförsörjare . Så med cirkelstansens hjälp skapades matburksmärkningarna, i sann pedagogisk anda. Vi går från klarhet till klarhet!
 
 
 
 
 
 
Ha en härlig helg!

Små bakelser i pastell.

 
I helgen träffade vi Viggos härliga kusiner mfl. & varför inte baka något smaskigt att ta med. Vem blir inte glad av lite strössel i fina färger & små härliga vimplar!? Bakelserna slank ner & storkusinen lyckades med bedriften att klämma i sig två stycken & vimplarna var också en hit att samla ihop, ÄLSKA vimplar! I helgen har jag gått loss på alla fina papper som jag beställt, det har blivit både en & annan girlang & några vimplar. Vi har ju ett dop här framigenom så det finns all anledning att pyssla loss.
 
 
 
 
 Vi har en massa trevligheter inbokade i veckan så vi kommer att ha fullt upp med lite av varje, hoppas att ni också får en toppenvecka!

Papperspyssel.

 
Igår fick jag hem en massa fina papper som jag beställt & en cirkelstans, ÅH vilka fantastiska grejjer man kan göra med papper & en cirkelstans. Det var hur lätt som helst att trycka ut perfekta cirklar i alla möjliga färger & inspirationen flödade hemma i soffan. När ändå symaskinen var framme så testade jag att sy ihop cirklar till pappersbollar & det gick bra (det hackades en del ska tilläggas,, så ibland fick man puffa på maskinen lite).
 
Här kommer lite bilder från gårdagens frossa i papper, tanken är att "bollarna" ska bli en girlang & några ska bara användas som prydnad under vårens festligheter. Dagens pyssel är att få ihop en girlang, jag är peppad till 1000.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en lovely helg!
 
 

RSS 2.0